Hoşgeldiniz  

BAKANLIK AÇIKLADI: KAZA YAPAN OTOBÜSÜN HIZI 98,7 KM! LİMİTLERİ 3 KATI AŞMIŞ!

admin | 16 Ocak 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca, Mersin’de 9 kişinin hayatını kaybettiği 31 kişinin yaralandığı kazada otobüs şoförünün tünel içi giriş ve çıkışlarından sonra kademeli olarak 50, 40 ve 30 kilometre hıza inmesi gerekirken, 3 katı olan 98,7 kilometre hızla seyrettiğinin belirlendiği açıklandı.

Aydıncık Sarıyar tüneli çıkışında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı.

Ulaştırma Bakanlığı kazayla ilgili yeni verileri paylaştı.

Otobüste 38 yolcunun seyahat ettiği kaydedilen açıklamada kazanın meydana geldiği bin 124 metre uzunluğundaki Sarıyar-2 Tüneli çıkışında söz konusu aracın tünel içi giriş ve çıkışlarından sonra kademeli olarak 50, 40 ve 30 kilometre hıza inmesi gerekirken, 3 katı olan 98,7 kilometre hızla seyrettiği görüntülerle belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Maalesef sürücünün bu yöndeki trafik işaret ve işaretçilerine uymadığı tespit edilmiştir. Bir anlık dikkatsizliğin büyük kayıplara sebep olduğunu gördüğümüz bu kaza gibi acı verici olayların bir daha yaşanmaması için trafik kurallarına harfiyen uyulmasını, uyarıcı trafik işaret ve işaretçi levhalarına dikkat edilmesini tüm sürücülerimizden önemle rica ederiz.”

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle