Hoşgeldiniz  

BAKAN ELVAN AYDINCIK’TA YANGIN BÖLGESİNİ GEZDİ

admin | 02 Ağustos 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Aydıncık’a bağlı Yenikaş ve Duruhan köylerinde yangından etkilenen vatandaşları ziyaret etti. Bakan Elvan, “Devletimiz büyük. Allah’ın izniyle devletimizle hükümetimizle tüm imkanları kullanacağız. İhtiyacınız neyse gidereceğiz. O konuda en ufak bir tereddüttünüz, kaygınız olmasın” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan beraberinde Vali Ali İhsan Su, AK Parti Mersin milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, ilçe kaymakamları, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, AK Parti Aydıncık İlçe Başkanı Yüksel Vatan ile yangında evleri zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

Ne Aydıncık’ta ne de Silifke’de hayatını kaybeden bir vatandaşın olmamasının büyük teselli olduğuna dikkat çeken Bakan Elvan, “Ev ve eşya konusundaki tüm tespitleri valiliğimiz yaptı. Ne ihtiyacınız varsa Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti; bunların hepsini karşılayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ile az önce de görüştük. Her birinize teker teker selamı var. Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söyledi; ‘Bu kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın her birinin ihtiyacını gidereceğiz’. Devletimiz büyük. Allah’ın izniyle devletimizle hükümetimizle tüm imkanları kullanacağız. İhtiyacınız neyse gidereceğiz. O konuda en ufak bir tereddüttünüz, kaygınız olmasın” dedi.

Elvan, evi hasar gören vatandaşlara seslenerek, “Burada evi kullanılmayacak durumda olan kardeşimiz varsa ve kiraya geçmek istiyorsa, evini bulsun biz kirasını evi yapılıncaya kadar ödeyelim” ifadesini kullandı.

Lütfi Elvan, bölgedeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, vatandaşların zararlarının karşılanacağını aktardı. Yangınla mücadelede özverili bir çalışma yapıldığını anlatan Elvan, “Gerçekten insanüstü gayretle kahraman ekiplerimiz, Orman Genel Müdürlüğümüz, diğer bakanlıklarımızın birimleri, gönüllü olan kardeşlerimiz yangının söndürülmesi noktasında inanılmaz çaba sarf ettiler. Çok şükür Mersin Aydıncık’ta ve Silifke’de yangın tamamen kontrol altına alınmış durumda” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle