Hoşgeldiniz  

ANTALYA BUGÜN BUNU KONUŞTU: ALANYA BÜYÜKŞEHİR OLUYOR, ANAMUR ALANYA’YA BAĞLANIYOR!

admin | 18 Kasım 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Antalyalı Gazeteci İbrahim Akkaya son makalesinde AK Parti’nin Antalya’yı ikiye bölmek için çalışma yaptığını ve Alanya’yı Büyükşehir statüsüne almak için hazırlık yaptığını öne sürdü. Akkaya’ya göre bu plan olursa Mersin’in en batı ilçesi Anamur, Alanya’ya bağlanıyor.

Antalyalı Gazeteci-Yazar İbrahim Akkaya son makalesinde Alanya’nın Büyükşehir statüsüne alınarak il olacağını yazdı.

Ankara kulislerinde Alanya’ya Büyükşehir yapmak için çalışmalar yapıldığını anlatan Akkaya, yeni projeye göre, il dağılımında Antalya’ya doğuda sadece Serik bırakılıyor. Buna göre Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçeleri Alanya’da kalıyor. Mersin’in en batı ilçesi olan Anamur da bu kapsamda Anamur’a bağlanıyor.

Kararın siyasi olduğuna dikkat çeken Akkaya; ”İçişleri Bakanlığı’ndan 2021 rakamlarına göre nüfusu 313 bin 104 olan Alanya’nın Büyükşehir Belediyesi’ne dönüştürülmesi, 242 bin 490 nüfuslu Manavgat’ın, 10 bin 957 nüfuslu Akseki’nin, 7 bin 492 nüfuslu Gündoğmuş’un, 2 bin 947 nüfuslu İbradı’nın ve 66 bin 994 nüfuslu Mersin’in Anamur Belediyesi’nin bağlanması planlanıyor. AKP’nin Antalya’yı ikiye bölme planına göre, nüfusu şu anda 2 milyon 596 bin 443 olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne doğuda sadece 130 bin 589 kişinin yaşadığı Serik bırakılıyor” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle