Hoşgeldiniz  

ANAMUR’U SİNEK BASTI, VATANDAŞ DA BELEDİYEYİ… BAŞKAN KILINÇ AÇIKLAMA YAPTI: “İLAÇLAMA YETKİSİ BİZ DE DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR’DE!”

admin | 20 Mayıs 2021 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan sivrisineklerle mücadele konusunda yetkiyi elinde bulunduran Büyükşehir’de ilaçlamada gevşek kalınca, vatandaş isyan noktasına geldi. Anamur’da vatandaşlar ilaçlama için Anamur Belediyesi’ne çağrıyı arttırınca, Başkan Hidayet Kılınç açıklama yamak zorunda kaldı: “Büyükşehir yasası gereğince sivrisinek ve haşere ile mücadele Mersin Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundadır. Anamur Belediye Başkanlığının, sivrisinek ve haşere ile ilgili yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır.”

Yaz mevsiminin gelmesiyle Mersin’de sivrisinek istilası başladı. Merkez ve ilçelerden sivrisinek şikâyetlerinin artmasına rağmen, ilaçlama yapma sorumluluğundaki Büyükşehir Belediyesi’nden hala etkili bir ilaçlama başlatılmadı.

YETERLİ İLAÇLAMA YAPILMADI, ANAMUR’U SİVRİSİNEK BASTI

Özellikle Anamur’da vatandaşlar sivrisinekten dolayı adeta isyan noktasına geldi. Yeterli ilaçlama da yapılmayınca sivrisinek istilasına uğrayan Anamurlular soluğu Anamur Belediyesi’nde aldı. Anamur Belediyesi’nden ilaçlama isteyen Anamurlulara Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, ilaçlama yetkisinin kendilerinde olmadığını anlatabilmek için açıklama yaptı.

“BİZİM YETKİMİZ YOK AMA GELEN TALEPLERİ BÜYÜKŞEHİR’E İLETİYORUZ!”

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte özellikle son günlerde belediyeye yapılan sivrisinek ilaçlaması ile ilgili taleplerin artması üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğduğunu ifade eden Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “2014 yılında uygulamaya konulan büyükşehir yasası ile birlikte ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyelerinin yetki ve görevleri belirlenmiş, sorumluluk ve görev dağılımları yapılmıştır. Şu anda uygulanmakta olan büyükşehir yasası gereğince sivrisinek ve haşere ile mücadele Mersin Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundadır. Anamur Belediye Başkanlığının, sivrisinek ve haşere ile ilgili yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Ancak konu ile ilgili belediyemize başvuran vatandaşlarımız Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine yönlendirilmekte, doğrudan belediyemize gelen talepler büyükşehir belediyesi yetkililerine bildirilmektedir. Anamur Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluğunda bulunan tüm görevler, başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve fedakar personellerimiz tarafından mesai mefhumu gözetmeksizin 24 saat esasına göre yerine getirilmektedir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

ANAMUR’U SİNEK BASTI, VATANDAŞ DA BELEDİYEYİ… BAŞKAN KILINÇ AÇIKLAMA YAPTI: “İLAÇLAMA YETKİSİ BİZ DE DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR’DE!” için 1 yorum

  1. Anamurlu dedi ki:

    ANAMUR BELEDİYESİNDEN BUYUKSEHİRE İLETİLMİS BİRTANE BİLE İLACLAMA TALEBİ YOKTUR…AYRICA ANAMUR BELEDİYESİNİ BASMASI DOGRU MİLLETİN CÜNKÜ SECİMLERDE ANAMUR BELEDİYE BASKANİ SOZ VERMİSTİ MİLLETE TUZSUZ SU İCİRECEGİM SİNEKSİZ YAZ GECECEK DİYE O ZAMAN BİLMİYORMUYMUS YETKİNİN KENDİNDE OLMADİGİNİ 2014 DE CİKAN YASAYİ YENİMİ OGRENMİS

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle