Hoşgeldiniz  

AK PARTİLİ MEVLÜT OK’TAN ŞOK AÇIKLAMA: “SU ZAMMI YÜZDE 10 DEĞİL, 40’LARI BULACAK”

admin | 11 Aralık 2021 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MESKİ Genel Kurulu’nda kabul edilen 2022 fiyat tarifesine göre yüzde 10 zam yapılması kararı alınmıştı. AK Partili Meclis Üyesi Mevlüt Ok da zammın lanse edildiği gibi yüzde 10 değil, EFE-TÜFE’nin aylık zammının da birim fiyata eklenmesiyle yıl sonu itibariyle bu zammın yüzde 40’ları bulacağını ifade etti.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen MESKİ’nin Aralık Ayı Olağanüstü Genel Kurulu’nda 2022 fiyat tarifesi CHP’li Seçer’in istediği şekilde “oy çokluğuyla” kabul edilmişti.

Yüzde 10 zam yapılan su metreküp fiyatına gelen zammın yüzde 10’dan fazla olduğunu açıklayan AK Partili Meclis Üyesi Mevlüt Ok, Sansasyonel Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

AK Partili Ok, “Su zammı için EFE-TÜFE oranının yarısı ve yüzde 10 kabul edildi. Yani TEFE-ÜFE oranın yarısını yüzde 2 olarak alırsak bu da yılda yüzde 24’leri bulur. Bu sene de bu oran aylık yüzde 2’yi aşacak gibi görünüyor. Bir de yüzde 10 eklendi. En az yüzde 40 oranında suya zam yapılmış oldu” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun marketlere mektup yazdığını hatırlatan Mevlüt Ok, “Sayın Kılıçdaroğlu, marketlere temel gıda malzemelerine zam yapmayın, ben zararınız tazmin edeceğim demişti. Sayın Genel Başkan bu çağrısını CHP’li belediyelere yapmadı sanırım. Su zammını da yapmasaydı CHP’li belediye!” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle