Hoşgeldiniz  

AK PARTİ MERSİN’İN DÜNDEN BUGÜNE TEŞKİLATLARI BULUŞTU

admin | 19 Mart 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Referandum çalışmaları kapsamında bir araya gelen Ak Parti Mersin’de 2001’den bu yana görev alan isimler, halk oylamasında Mersin’de “Evet” çıkması için kenetlendi.  

Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan Hacı Özkan, il Başkanı Cesim Ercik, il ve ilçe Teşkilatları, daha önce Mersin il Teşkilatlarında görev yapmış yöneticileri ve Başkanlar bir araya gelerek referandumda ortak çalışma programı yaptılar.

 

Pedias Concept’te kahvaltıda buluşan Ak Partililer Mersin’de “Evet” çalışması için yol haritasını belirlediler.

 

Burada konuşan Bakan Lütfi Elvan yeni anayasa ile getirilecek değişiklikleri anlattı. Bakan Elvan, “Bu anayasa değişikliğini neden yapıyoruz biliyor musunuz? Belki bugün cumhurbaşkanı ve başbakan arasında iyi bir uyum var. Biz bugünü düşünsek, böyle bir değişikliğe gitmeyiz ama biz bugünü düşünmüyoruz. Ülkenin yarınını, her bir kardeşimizi düşünüyoruz. Yapmış olduğumuz anayasa değişikliğine yönelik düzenleme demokrasimizi daha da güçlendiren, vatandaşımıza daha çok yetki veren düzenleme. Düzenlemeyle ne yapıyoruz? Diyoruz ki, ‘Artık bundan sonra hükümeti halk kuracak.’ ‘Kimin hükümet kurması gerektiğine, kimin yürütmede icraat yapması gerektiğine millet karar versin.’ diyoruz. İkinci olarak, ‘Yargının sadece bağımsız olması yetmez, tarafsız da olacak.’ diyoruz. Eğer siz, seçilmişler yerine atanmışları tercih ederseniz bu ülkede demokrasiden bahsedemezsiniz. Demokrasinin esası seçilmişler üzerinedir. Seçilmişlerin de vesayet altında olmaması gerekir” dedi.

 

 

Anayasa değişikliğiyle Türkiye’nin önünde en büyük engel olan vesayetin kaldırılacağını savunan Lütfi Elvan, “Diyorlar ki ‘siz tek adam sistemi oluşturuyorsunuz.’ Diktatörlüklerde, tek adam sistemlerinde seçim olmaz. Asıl tek adamlık şimdiki düzende var. Niye biliyor musunuz? Cumhurbaşkanının hiç bir sorumluluğu yok. İstediği iş ve işlemi yapabilir. Ama yeni sistemde seçilmiş olan cumhurbaşkanı her türlü denetime tabi. Yargı denetimine ve Meclis denetimine tabi. Meclis’te genel görüşme yapılabiliyor, araştırma önergesi verilebiliyor, hatta soruşturma önergesi verilebiliyor, soruşturuluyor, cezai müeyyide verilmesi gerekiyorsa onun da önü açılıyor. Yüce Divana sevk etme yetkisi de var. Dolayısıyla sizin seçmiş olduğunuz bir hükümet denetime tabi. Denetime tabi olan ve seçimle gelen bir kişide tek adamlık anlayışı olabilir mi?” açıklaması yaptı

 

“KILIÇDAROĞLU ZİHNİYETİNDEN KURTULMAK İÇİN EVET DİYELİM”

 

Halk oylaması sürecinde ‘Hayır’ kampanyalarında yalan propagandalar yapıldığını savunan Elvan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi.

 

Yeni sistemde tek adam olacağını iddia eden Kılıçdaroğlu’nna yüklenen Elvan, “Kemal Kılıçdaroğlu kendisine baksın. Tek adamlığı öyle görsün. 7 başarısız seçim geçirmişsin. Oylarımızı artıramazsak istifa ederim demiştin. Hani istifa? CHP’nin oyu mu arttı? Anayasa değişikliğini içeren maddeleri okumamış bile. Biliyorsunuz geçen gün radyo programında ‘başbakan ile cumhurbaşkanı ayrı partiden olursa ne olacak.’ dedi. Hani tek adam olacaktı? Ülkeyi bu zihniyetten kurtarmak için Evet demeliyiz. Gelin Evet oylarını artıralım, Mersin’in de Türkiye’nin önünü açalım” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle