Hoşgeldiniz  

AK PARTİ 18 MADDEYİ ANLATTI

admin | 06 Mart 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve Milletvekilleri, basınla bir araya gelerek, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda yapacakları çalışmaları ve oylanacak 18 maddeyi anlattı.

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın bugün basınla buluştu. 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu çerçevesinde Mersin İl Teşkilatının yapacağı çalışmaların anlatıldığı basın toplantısında anayasa değişikliği paketine ilişkin de bilgiler verildi.

 

ERCİK: “KAPIDAN KOVASALAR DA BİZ ANLATACAĞIZ”

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Başkanı Cesim Ercik, “Bundan sonraki süreç için bir AK Parti süreci olarak değil de ülkenin menfaatleri doğrultusunda ister AK Parti’li, ister MHP’li ister CHP’li isterse HDP’li olsun ya da diğer siyasi partilerin görüşüne sahip olsun biz herkesin kapısını çalacağız. Ve bu süreçte bizi kapıdan kovsalar dahi biz kendi fikirlerimizi vatandaşlarımıza net bir şekilde anlatmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

TAŞKIN: “ARTIK OTEL ODALARINDA HÜKÜMET KURULMAYACAK”

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ise “Yaklaşık bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyada o kadar zor şartlar altında yaşıyoruz ki, bin yıldır mücadele ediyoruz” diye konuştu. Taşkın, “Bu vesayet anayasası olduğu sürece biz kesinlikle istediğimiz hedeflere ulaşamayız. Bizim amacımız, bu aziz milletin refah düzeyini, demokratik düzeyini en üst düzeye çıkartmak. İşte son 15 yılda vesayetçi sisteme rağmen ülkemizi 3 kat büyüttük. Biz artık önümüzdeki tüm engelleri kaldırmak, darbeci anayasadan kurtulmak istiyoruz. Halkımızın müreffeh seviyesini artırmak istiyoruz. Tüm gayretimiz bu ama her defasında engellerle karşılaşıyoruz. Bu anayasa değişikliğini tek başımıza yapmıyoruz, Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber yapıyoruz. Daha referanduma gelmeden önce bakın bir uzlaşma gerçekleşti. Asıl uzlaşma referandum geçtiği zaman olacak. Otel odalarında, kulislerde hükümetlerin kurulmaması için, yolda hükümetin değişmemesi için gelin sandığı ortaya koyun hem hükümeti direk seçelim hem de TBMM’yi direk seçelim diye ayrı iki sandık koymayı teklif ettik ve Allah’ın izniyle bundan sonra mecburen artık hükümeti vatandaşımız kuracak” açıklaması yaptı.

 

TEZCAN, ALMANYA VE HOLLANDA’YI KINADI

AK Partili Tezcan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bakanlarının demokratik haklarını kullanmalarına izin vermeyen Almanya ve Hollanda’yı kınayarak sözlerine başladı. Tezcan, “Şimdi sırada Avusturya var, belki başka Avrupa ülkeleri de çıkacak. Niçin böyle oluyor? Ben bunu açıklamakta zorlanıyorum. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Bir ülkenin bakanları kalkacaklar Almanya’da, Avusturya’da, Fransa’da, İtalya’da, Hollanda’da gidip kendi vatandaşlarına yeni sistemi anlatacaklar. Fikirden, konuşmaktan niye kaçınıyoruz? Konuşmaktan hiçbir zaman kimse korkmamalı. Fikirleri tartışmaktan hiç kimse çekinmemeli. Biz fikir çilesi çekerek bu günlere geldik. Demokratik bir ülkenin seçilmiş, Türk milletinin büyük çoğunluğuyla seçtiği bir Bakanını, bir milletvekilini siz bir ülkede konuşturmuyorsunuz. Her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır. Ben Avrupa’daki vatandaşlarımızın yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni daha iyi okuyacaklarına, daha iyi anlayacaklarına ve ona göre karar vereceklerine ümidim ve kararlılığım var” dedi.

 

Yeni sistemin demokrasi, uzlaşma ve istikrar olmak üzere 3 ana temel üzerine kurulduğunu anlatan Tezcan, Türkiye’nin toplam 5 anayasa gördüğünü ve hemen hemen hepsinin olağanüstü hallerde ve darbe süreçlerinde yapıldığını dile getirdi. Tezcan, “hiçbir şekilde millete sorulmamış, milletin fikri alınmamış. Bizim yaptığımız yeni anayasada tamamen milletin kendisine dayanan, millete rağmen yapmadığımız, milletin fikrini de sorduğumuz sivil bir anayasa” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle