Hoşgeldiniz  

ÖN SEÇİMİ ÇOK İSTEMİŞTİ: “GENEL BAŞKANIN NAMUS ŞEREF SÖZÜ VERDİĞİ ÖN SEÇİME MERSİ’DE UYULMADI! OLMADI CHP’YE YAKIŞMADI!”

admin | 11 Ocak 2024 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’de Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için uğraşan isimlerden Fikri Sağlar, PM’de Vahap Seçer’in adaylığının kesinleşmesinin ardından açıklama yaptı. Sağlar, “Kurultayda Genel Başkanın şerefi ve namusu üzerine verdiği, “adayların tüm üyelerle belirleneceği sözüne” inanarak yola çıktık.  Ne yazık ki verilen bu söze Mersin’de uyulmadı. Olmadı. CHP’ye yakışmadı. Artık tüm sorumluluk bu kararı verenlerde” dedi.

CHP’de Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için PM’den mevcut belediye başkanı Vahap Seçer’e onay çıkmasının adından bir zehir zemberek açıklama da aday adayı olan eski Bakan ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’dan geldi.

“VERİLEN SÖZE MERSİN’DE UYULMADI!”

Fiikri Sağlar, aday belirleme yönetimi eleştirerek, ön seçim yapılmamasının CHP etiğine uymadığını savundu. Sağlar, Genel Başkan Özgür Özel’in kurultayda ön seçim için namus şeref sözü verdiğini hatırlatarak, “Ne yazık ki verilen bu söze Mersin’de uyulmadı. Mersinlilerin “adaylarını kendilerinin belirlemesi talebi” dikkate alınmadı. Ön seçimden kaçıldı” dedi.

CHP’YE YAKIŞMADI, ARTIK TÜM SORUMLULUK KARARI VERENLERDE”

Sağlar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Değişim, zihniyet, ilkelere uymak ve partinin ahlaki değerlerini sahiplenmekle olacaktı. Olmadı. CHP’ye yakışmadı… Artık tüm sorumluluk bu kararı verenlerde. Bilinmeli ki, CHP’nin en önemli gücü, ideolojisine sahip çıkan aydın üyeleridir. Bilinçli ve vefalı örgütüdür… CHP’de biat kültürü yoktur. Olmayacaktır da. Mersin’in yaşanılacak bir kent olması için hep birlikte mücadele etmeye devam etmeliyiz.           

“MERSİN KİBİR VE BASKIYA MÜSAADE ETMEZ!”

Mersin’de yaşayan Yörük, Türkmen Kürt, Arap, Süryani, Levanten yani hangi ırk ve inançtan olsa da sahip olduğu zengin ve kadim kültürün gereği Mersinlidir. Barış Kentinde yaşadığını bilir. Çalışkandır. Üretir. Hak ve özgürlüklerine sahip çıkar… Laik ve Demokrattır. Ülkeye örnek olmaya çalışır. Kibir ve baskıya müsaade etmez. Rantçılara fırsat vermez. Hakkını elinden alanlara hesap sormasını da bilir. Evet, CHP’de değişim olmadı ama yeniden sol ve sosyal demokrat bir parti haline dönüşebilmesinde sizlerin mutlaka katkısı olmalıdır. Meydan artık boş değildir” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle