Hoşgeldiniz  

YOLDA MAHSUR KALANLARI BÜYÜKŞEHİR KURTARDI

admin | 22 Aralık 2016 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan vatandaşların yardımına yetişerek gidecekleri yere güvenli şekilde ulaşmalarını sağladı. 121 personelle 24 saat boyunca görev yapan Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede yol açma ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

karyagisiyolkapatti

21 Aralık 2016 Çarşamba günü öğleden sonra Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, kentin yüksek kesimlerini beyaz örtüyle kapladı. Ara vermeden süren yağış nedeniyle özellikle kırsal kesimde çok sayıda araç ve vatandaş mahsur kaldı.

 

Günler öncesinden gerekli hazırlıklarını yaparak önlemlerini alan Büyükşehir Belediyesi, yolda kalan vatandaşın yardımına yetişirken, hastaların sağlık kuruluşlarına ulaşmasını da sağladı. Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve bağlı koordinasyon şube ekipleri, alınan ihbarlar önceliğinde vatandaşın gideceği yere güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için 24 saat boyunca ara vermeden görev yaptı.

 

TÜM EKİPLER SEFERBER OLDU

 

Mersin’in dağlık ve kırsal bölgelerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte yolda kalan birçok vatandaş Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarılırken, okul dönüşünde yolda kalan öğrenci servisindeki öğrenciler de Erdemli Küstülü Mahallesi yolunun açılmasının ardından evlerine götürülebildi.

 

Çamlıyayla’dan Erdemli’ye, Anamur’dan Bozyazı’ya kadar merkez ilçeler de dahil olmak üzere 13 ilçede 121 personel, 26 iş makinesi ve 27 kamyon-kamyonet ile karla mücadele ve tuzlama çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın da takdirini kazandı.

Tüm ekipleri ile zorda kalanların yardımına yetişen Büyükşehir Belediyesi’nin kurtarma ekiplerini gören vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve ekiplere teşekkürlerini iletirken, dağ köylerinde yaşayanların kar yağışı nedeniyle her yıl mahsur kaldığını ancak Büyükşehir Belediyesi’nin son iki yıldır bu duruma son verdiğini ifade etti.

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 gün sürmesi beklenen kar yağışı ve fırtına olaylarına karşı ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor.

 

Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sorumluluk alanı kapsamında yürüttüğü yol açma çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bazı bölgelere ulaşımı konusunda aksamalar yaşandığı belirtildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle