Hoşgeldiniz  

YOK ARTIK DENECEK HABER: CHP MERSİN İLLER BANKASI’NA SAVAŞ AÇTI!

admin | 31 Mayıs 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yol yapım çalışmalarının gerçekleştirilmesi için İller Bankasından Teminat Mektubu talepleri olduğunu fakat İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından teminat mektubunun verilmediğini açıklaması sonrasında CHP Mersin İller Bankası’na adeta savaş açtı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu TBMM Gündemine taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı 2. Oturumunda CHP’li Başkan Vahap Seçer’in İller Bankası üzerinde siyasi engelleme vurgusu yapmasının ardından ortam iyice gerildi.

CHP’li Seçer, “Ben AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım, çok açık net konuşuyorum. Hiç evirmeye bükmeye gerek yok. İller Bankası Genel Müdürü imtina edecek bana 50 milyon liralık teminat mektubu vermeyecek. Ben Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkanı olacağım. Hakkım olan bir şeyi. Bu sefer İller Bankası engeline takılacağım. MESKİ için söylüyorum. Borçlanma alamayacağım, çünkü teminat mektubu alamayacağım. Çünkü devlet bankalarında kapıları kapadınız önümüze. Girmemiz bile yasak. Ben özel bankadan da teminat mektubu olmadan borçlanma yapamayacağım. Siz benim karşımda diyeceksiniz ki, ‘Engelleme yok, sen ajitasyon yapıyorsun.’ Bunu söylerken inanmıyorsunuz” diye konuşmuştu.

AK PARTİLİ AKDENİZ BELEDİYESİ ÜZERİNDEN BAKAN KURUM’A SORU

Seçer’in bu açıklamasının ardından CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu TBMM’ye taşıdı. CHP’li Antmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Antmen, Bakan Kurum’a, “İller bankası genel müdürlüğü Mersin’e yapılacak yatırımları neden engellemektedir? Mersin Akdeniz Belediyesinin 31 Mart 2019- 27 Mayıs 2021 tarihleri arasında İller Bankasına yapmış olduğu kaç kredi başvuru talebi ve teminat mektubu başvuru talebi vardır? Bu taleplerden kaç tanesi olumlu sonuçlandırılmıştır?” diye sordu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle