Hoşgeldiniz  

YOĞUN SURİYELİ GÖÇÜ ALAN MERSİN’DE ERCİK’E GÖREV: “SURİYELİLERİ SEVDİR!”

admin | 29 Temmuz 2019 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti’de il başkanlarına Suriyeli sığınmacılar ile ilgili talimat verildiği ortaya çıktı. Genel Merkez, il başkanlarına Suriyeli sığınmacılar ile ilgili olumsuz görüşlerin kırılması için vatandaşlarla temasa geçilmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti’de cuma günü yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısında Suriyeli sığınmacılar ile ilgili dikkat çeken bir karar alındığı ortaya çıktı. AK Parti Genel Merkezi, il teşkilatlarına Suriyeli sığınmacılar ile ilgili negatif görüşlerin kırılması için vatandaşlar ile temasa geçilmesi talimatı verdi.

Yeni Şafak gazetesinden Fazlı Şahan’ın haberine göre, Türkiye’de  yaşayan sığınmacılarla ilgili mesajların verildiği toplantıda Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine kadar din ve ırk ayrımı gözetmeksizin sığınmacılara hoşgörü ile yaklaşıldığı ve açık kapı politikası yürütüldüğü ifade edildi.

Sığınmacıların sağlıkta öncelikleri olduğuna yönelik kamuoyunda ‘doğru olmayan’ bilgilerin de paylaşıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Suriyelilerden aldıkları sağlık hizmeti karşılığında katkı payı alınacağı örnek olarak gösterildi.

Toplamda 29 ilde 189 tane Göçmen Sağlık Merkezi olduğu belirtilen toplantıda, Suriyeli sayısının 20 bin ve üzeri olduğu yerlerde Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi oluşturulduğu bilgisi paylaşıldı. Bu merkezlerde temel sağlık hizmetlerinin yanı sıra çocuk, kadın doğum gibi pek çok hizmetin de verildiği hatırlatıldı. Bu merkezlerin daha aktif kullanılması talimatı verildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle