Hoşgeldiniz  

YİNE AZİZ DAĞISTAN, YİNE BİR SİYASİ KRİZ…

admin | 10 Eylül 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li ve MHP’li siyasilerle ciddi tartışmalarıyla gündeme gelen Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, yine ve yeni bir tartışmayla gündeme geldi. Dağıstan’ın bu sefer ki “rakibi” MHP’li Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı oldu.

Anamur’da uzun yıllardır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Aziz Dağıstan CHP’li ve MHP’li siyasilerle yaşadığı tartışmalarla gündeme geliyordu.

 

2014 yerel seçimlerinde AK Parti Anamur Belediye Başkan Aday adaylığı ile siyaset gündemine gelen Dağıstan Anamurlu yerel siyasilerle yaşadığı krizlerle ön plana çıkıyor.

 

İLK VUKUAT 23 NİSAN 2013… CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ÜSTÜNE YÜRÜDÜ

 

Mersin’in Anamur İlçesi’nde CHP İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi Ali Öztürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında siyasi içerikli konuşma yaptığı gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan’ın üzerine yürümüştü. Öztürk’ü araya giren polisler, tören alanından uzaklaştırmıştı.

 

Dağıstan, buradaki konuşmasında,  “Bu ülkeyi bir Osmanlı askeri olan Mustafa Kemal Atatürk kurtarmıştır. Çanakkale Savaşları’nda doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine tüm insanlarımızın birlikte verdiği mücadele ile 250 bin şehit vererek kazandık. Şimdi o şehit atalarımız yan yana yatıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve milletin iradesini temsil eden TBMM günümüze kadar sık sık atanmışlarla yönetilmeye devam etti. Biz hep ’23 Nisan mutlu oluyor insan’ diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamayı sürdürdük. Türkiye Cumhuriyeti 1950’lere kadar tek parti ile yönetildi. Çok partili dönemin yaşanmaya başlandığı 1950’lerde Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş siyasetçileri yargılanmaya başlandı. 1960’larda kimileri idam edildi. Biz yine, ’23 Nisan mutlu oluyor insan’ demeye devam ettik. Oysa kimse mutlu olmuyordu. 1970’lerde bu karanlık güçler, gençlerimize el attı. Sağ sol kavgaları, sokaklara taştı. Birçok gencimiz sokaklarda yaşamını yitirdi. Şimdi 30 yıldır Çanakkale Savaşları’nda birlikte mücadele verdiğimiz kardeşlerimizle bir kavganın içerisine girdik. Kavgayla hiç kimse bir yere varamaz. Artık TBMM’nde seçilmişlerin bu ülkeyi birlikte yönetme zamanıdır. Kimse artık bunun önüne geçemez” ifadelerini kullanmıştı.

 

Müdür Aziz Dağıstan konuşmasını sürdürürken, CHP Anamur İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi Ali Öztürk, Dağıstan’ın üzerine yürümüş, “Sen akil adam mısın siyasetçi mi?” diyerek tepki göstermişti. Müdür Dağıstan ise, “Gerekirse akil adam olurum” diye karşılık vermiş, Ali Öztürk’e meydanda bulunan polisler müdahale ederek alandan uzaklaştırmıştı.

 

VARAN 2- 25 EKİM 2015… MHP’Lİ TÜRE: “KABUL ETSEN DE ETMESEN DE BU İLÇENİN BELEDİYE BAŞKANI BENİM!”

 

Mersin’in Anamur ilçesinde, TÜRK EĞİTİM SEN Anamur Temsilciliği’nin geleneksel dayanışma yemeğinde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan’ı sert bir dille eleştirmişti. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Türk Eğitim-Sen´in her yıl davetine katıldığını ama söz almadığını ancak özellikle bu sefer mikrofonu istediğini söyleyerek nedenini açıklamıştı. Başkan Türe;  “Kanımıza dokunan şeyler oluyor. Bazen bizi üzen şeyler oluyor, bunu paylaşmak istedim. Özellikle Anamur´da eğitim camiasının babası büyüğü Milli Eğitim Müdürüne yer ayırtılmış. Ama her zaman olduğu gibi yine bu yılda koltukları boş kalmış. Biz siyaset yapmıyoruz. Sizler siyaset yapmıyorsunuz. Ama birileri bizi bir yerlere koyuyor. Kabul etsen de etmesen de ben bu ilçenin belediye başkanıyım. Herkesi temsil ediyorum. Ama gel gelelin sosyal ve kültürel faaliyetlerde bizi öteliyorlar. Haine arazilerine yapacağımız bütün projeleri engelliyorlar. Kaymakamlıktan valilikten geçen bütün prosedürleri geciktiriyorlar” İfadesini kullanmıştı.

 

Türe yine o konuşmasında Belediyenin okullara yapacağı yardımların da engellediğini ve almak isteyen öğretmenlerin yasal işlem yapmakla tehdit edildiğini kaydetmiş, öğrencilerin Anamur’da yapılan Tarım ve Gıda Fuarını gezdirmediğini, ücretsiz otobüs tahsis etmelerine rağmen öğrencilerin gönderilmediğini söylemişti.

 

VARAN 3: 11 EYLÜL 2017… MHP’Lİ BALLI’DAN DAĞISTAN’A: “SİYASET YAPMA”

 

Anamur İlçesi’nde eğitim verecek Gümüş Koleji’nin açılışı sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz  Dağıstan ile Bozyazı Belediye Başkanı MHP’li  Mehmet Ballı arasında gerginlik yaşandı. Okul bahçesinde düzenlenen törende, mevcut  Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim politikasını destekleyen konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz  Dağıstan, “Anamur’da daha önce bir özel okul açılırken, bir öğretmenim  ‘Benim sınıfım da okulum da bilgisayarlı’ dedi. Yani argüman olarak bilgisayarı gösterdi. Ama şu anda Milli Eğitim, bilgi teknolojisini de açtı. Bütün sınıfları, Akıllı Tahta  Fatih Projesi ile doldurdu. Bütün sınıflarımız eğitime o şekilde devam ediyor” diye konuştu. Dağıstan konuşmasının devamında, özel okulların yapılmasını ve bu okullara öğrenci gönderecek velilerin mevcut olmasını,  Türkiye’de ekonominin iyiye gitmesine bağladı.

 

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı ise konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz  Dağıstan’a tepki gösterdi. Emekli Edebiyat öğretmeni olan Belediye Başkanı Ballı, şöyle dedi:

 

“Şimdi biz siyasetçi olarak görülürüz. Söylediğimiz her şey siyasetçi ağzından çıkar gibi söylenir. Biz siyasetçi gibi konuşmayalım. Emekli öğretmen gibi konuşayım ben. Milli Eğitim Müdürüm zaten siyasetçi gibi konuştu. Ancak, şunu belirteyim; Böyle bahçesi olan, çocukların stresini atacağı ama sporla ama birbirini kovalayarak şu veya bu etkinlikle faaliyet göstereceği okullara hasret kaldık günümüzde. Memleketi yönetenler nasıl isterse öyle yönetsin.  Necdet Sevinç; ‘Memleketin geleceğini de memleketin nimetlerinden faydalananlar düşünsün’ der . Ben de aynı görüşteyim. Ama şunu da herkes görsün. Bir apartman katına yapılmış falan lise başka bir apartman katına yapılmış feşmekan ilkokulu, buyurun cenaze namazına.  TEOG’ta soruların kolaylaştırılarak 15 bin öğrencinin birinci gelmesi normal değil. Bu ne kardeşim ya?” diye konuştu.

 

Ballı’nın bu çıkışı üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü  Dağıstan, “Çok mu dokundu?” diyerek seslendi. Gerginlik daha fazla büyümedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

YİNE AZİZ DAĞISTAN, YİNE BİR SİYASİ KRİZ… için 3 Yorum

  1. sadık elalan dedi ki:

    Mehmet Aziz Dağistan’ ın tutuklandığını duymuştuk.Doğru değilmiş.

  2. dağlı dedi ki:

    Bu Aziz Fetönün baş adamlarından…Anlamadınızmı yaptıklarını cumhuriyet düşmanı

  3. m.dağlı dedi ki:

    Bazıları da diyorlar ki
    bu kişi tutuklanırsa fetö nün siyasi ayağının nerede olduğunu
    anlamış olacağız.

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle