Hoşgeldiniz  

YETİŞEMEDİK, TUTUNAMADI DEMİYOR, GELDİK AMA O KENDİSİNİ BOŞLUĞA BIRAKTI DİYOR, YAZIK SANA BÜYÜKŞEHİR!

admin | 16 Mart 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’de meydana gelen yangında kurtarma rezaleti yaşanmış ve 34 Yaşındaki yasemin Özel, balkondan düşerek can vermişti. Olayla ilgili soruşturma açan Büyükşehir’de Mezitli İtfaiye İlçe Grup Amirinin görevden el çektirildiği belirtildi.

Meriszn Mezitli İlçesine bağlı Viranşehir’de yaşanan yangın, kurtarma rezaletinin ardından ülke gündemine yerleşmişti. 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kurtarma ve yangın söndürme olayında itfaiyenin merdivenin yetişmemesi büyük tepki çekmişti.

Mersin Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma açmasının ardından Büyükşehir yönetimi de yangında yaşanan kurtarma rezaletiyle ilgili soruşturma açtığını duyurmuştu. Olay ve yürütülen soruşturma hakkında Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Açıklamada, “Müessif olayın yaşandığı aynı gün; personelin kusuru olup olmadığı ile ilgili olarak soruşturma açılmıştır.  Soruşturmanın selameti açısından Mezitli İtfaiye Grup Amiri’ne görevden el çektirilmiştir. Soruşturma sonucunda kusuru ve ihmali tespit edilen personel hakkında gereken işlem yapılacak, kamuoyunu ilgilendiren gelişmeler hassasiyetle açıklanmaya devam edilecektir” denildi.

YETİŞEMEDİK DİYEMEDİLER, GELDİK O KENDİSİNİ BOŞLUĞA BITAKTI DEDİLER!

Açıklamada Yasemin Özel’in kendisini boşluğa bıraktığı ifadesi ise şok yarattı. Parmaklıklara tutunma gücü kalmayarak düşen Özel’in aşağıya düşmesini “kendisini boşluğa bıraktı” tanımlamasıyla duyuran Büyükşehir’e tepkiler de başladı.

İŞTE BÜYÜKŞEHİR’DEN GELEN AÇIKLAMANIN TAM METNİ:

Mersin ili Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi’nde 14.03.2020 tarihinde saat 15:26 sularında 13 katlı Doğa Plaza Apartmanı’nda henüz nedeni ortaya çıkarılmamış bir nedenle yangın çıkmış, yangında Yasemin ÖZEL (34) adlı vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Olayla ilgili 112’ye bir erkek vatandaş tarafından yapılan ilk ihbar, saat 15:26’da düşmüştür. Saat 15:27’de Mezitli İtfaiye Grup Amirliğimizdeki; 9 personel, 1’i 18 metre merdiven uzunluğuna sahip toplam 4 araç ile olay mahalline çıkış yapmış, 15:30’da olay mahalline ulaşmışlardır. Bu esnada Yenişehir, Gökçebelen ve Merkez itfaiyeden takviye talebinde bulunulmuştur.

 Yangın müdahale ekibi, Yasemin ÖZEL’in henüz balkonda olmadığı sırada ilk olarak ekipmanlarıyla birlikte hızlı bir şekilde meskenin kapısından içeri girme girişiminde bulunmuştur. Kapının çelik kapı ve çok yönlü kilitli olması nedeniyle kırılması uzun sürmüş, bu durumun uzun zaman alacağının anlaşılması üzerine, balyoz ile duvarlar kırılarak içeriye girilmeye çalışılmış, bu sırada ana bina önünde bulunan bir personel balkona bir kişinin çıktığı bilgisini vermiştir.

Mezitli İtfaiye Grup Amirliği emrinde bulunan, ağır yapıda ve hareket kabiliyeti az olan 54 metre merdiven uzunluğuna sahip ikinci araç olay mahalline ulaştığı esnada, Yasemin ÖZEL tutunduğu balkon parmaklıklarından kendisini boşluğa bırakmıştır.

Meskene girildiğinde; 4 oda ve 1 salondan oluşan dairenin sadece salon kısmında yangının olduğu, alevlerin diğer odalara sirayet etmediği görülmüştür. Salondaki yangın kısa süre içerisinde söndürülmüştür.

Olay yerine intikal eden 9 yangın kurtarma personelinin tamamı mesleki ve deneyim olarak itfaiye tecrübesi 5 ila 28 yıl arasında değişmektedir. Bu personelin 3’ü yangında arama kurtarma konusunda görevlendirilmiş olup, diğer 6 personel de yangın müdahale ekibinden oluşmaktadır.

Müessif olayın yaşandığı aynı gün; personelin kusuru olup olmadığı ile ilgili olarak soruşturma açılmıştır.  Soruşturmanın selameti açısından Mezitli İtfaiye Grup Amiri’ne görevden el çektirilmiştir. Soruşturma sonucunda kusuru ve ihmali tespit edilen personel hakkında gereken işlem yapılacak, kamuoyunu ilgilendiren gelişmeler hassasiyetle açıklanmaya devam edilecektir.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.

Saygılarımızla.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle