Hoşgeldiniz  

YEŞİLBOĞAZ’IN KARŞISINA İLK ADAY CEZA HUKUKÇUSU SEMİH BİROL GÜNER

admin | 14 Şubat 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Barosu yılsonunda gerçekleşecek yeni dönem için kongre hazırlıklarına şimdiden başladı. Yeni dönemde de mevcut Başkan Bilgin Yeşilboğaz’ın aday olacağı öğrenilirken, karşısına ilk rakip olarak Ceza Hukukçusu Avukat Semih Birol Güner çıktı.

Türkiye’nin önemli baroları arasında yer alan Mersin Barosu’nda sonbaharda gerçekleştirilecek olan Genel Kurul için şimdiden çalışmalar başladı. Yeni dönemde başkan adaylığı düşünenler de adaylık açıklamaları yaparak seçim çalışmalarını hızlandırdı. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın genel kurulda bir kez daha aday olarak çıkacağı öğrenilirken, karşısına geçecek ilk isim Ceza Hukukçusu Avukat Semih Birol Güner adaylığını açıkladı.

Baro Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Semih Birol Güner, “2020 sonbaharında yapılacak olan Mersin Barosu seçimleri için Baro Başkanlığına aday olduğumu, 20 yılı aşkın süredir bir mensubu olmaktan onur ve kıvanç duyduğum meslek örgütüme ve genciyle kıdemlisiyle, ilçedeki merkezdekiyle her meslektaşıma 2 yıl boyunca “gün 24 saat”  esasıyla hizmet etmeye hazır bulunduğumu, duyurmak istiyorum” diyerek adaylığını duyurdu.

“ÖNSEÇİM YAPILDIĞI TAKDİRDE ÖNSEÇİME KATILMAYACAĞIZ!”

Her gruplaşmanın diğer kişilerin yadsınması sonucunu doğuracağına olan inancından ötürü herhangi bir gruplaşma içerisine girmeyeceklerini kaydeden Güner, genel kurul öncesindeki önseçimi sorunlu bulduğunu kaydetti. Güner, “Mersin Barosu’nda, genel kurul iradesinin ön seçim ile fiilen ilga edilme ihtimali ve örgütlü gücümüz olan Baro’nun yönetim ve temsil sürecine olumsuz yansımaları, somut olarak görülmüş olduğundan, önseçimi sorunlu buluyoruz. Ön seçimin faydalarına inanan meslektaşlarımın fikirlerine saygı duymakla beraber ön seçim yapılması halinde ön seçime katılmayacağımızı, “temsilde ve seçimde adalet” anlamında,  baro genel kurulunu tek yasal kurul olarak tanıdığımızı şimdiden ilan ediyorum dedi.

“MESLEĞİMİZ AĞIR SORUNLARLA BOĞUŞUYOR!”

Avukatlık mesleğinin ağır sorunlarla boğuştuğunu söyleyen Avukat Semih Birol Güner açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hatalar yaparsak lütfen eleştirin, hatalarımızdan ders alıp almadığımızı da gözleyin. Çalışmalarımıza, ekibimize katılın, üretim sürecinin lütfen içinde olun. Seçim ve temsil süreci ile Baro çatısı hepimizin. Seçim çalışmalarımızda da,  yönetim anlayışımızda da, sağ, sol, öteki, beriki, seninki, benimki anlayışı kesinlikle olmayacaktır. Olursa yüzümüze vurun. Biz avukatız; hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan haklarına saygı ortak değerlerimizdir. Bu ortak değerleri savunurken hiçbir surette dilimizi ısırmayacağımız da bilinmelidir. Ben ve oluşacak ekibimizi avukatların vicdan ve şaşmaz terazisine, şimdiden, emanet ediyorum. Gönül kazanmaya, iyi niyetli ve fedakarca hizmete talibiz. İkbal ve gelecek hırsına değil, avukat için hak mücadelesi yapma kararlılığına sahibiz. Gencimizi kollayacağız, meslektaşı itip kakanla uğraşacağız, saygı bilmeyene, öğreteceğiz. Avukatların hak ve çıkarlarını cesaretle, hiç kimseden korkmadan korumaya iyice niyetliyiz. Mesleğimiz çok ağır sorunlarla boğuşuyor! O halde biz, ya yeni bir yol bulacağız ya yeni bir yol yapacağız!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle