Hoşgeldiniz  

“YEREL SEÇİM STRATEJİYİ İYİ KURANIN OLACAK!”

admin | 31 Ağustos 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kamuoyu ve basında ise ittifak senaryoları seçimlere 7 ay kala başladı. Erken yerel seçim ihtimali de göz önüne alınarak yazarlar köşesine partiler arasındaki olası ittifakları taşıdı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da yerel seçimlerde AK Parti’nin olası ittifak planlarını yazdı. Muharrem Sarıkaya, “Yerel seçim için ittifak hesapları” başlıklı yazısında, AK Parti’nin CHP’nin kalelerini MHP’den destek alarak almaya çalışacağını yazdı. Sarıkaya, AK Parti’nin ittifaka sıcak baktığını aktardı.

 

Sarıkaya, “Yerel genel seçim için siyasi parti ittifakının yasal bir dayanağı yok. Bununla birlikte olmayacağı anlamına da gelmiyor. Unutulmamalı ki 5 yıl önceki seçimde de yasal dayanak yoktu, siyasi partilerin tabanları öteki gördüklerine karşı her bölgede farklı partiyle ittifakı sandıkta oluşturdu. Örneğin MHP tabanı Ankara’da AK Parti ile ittifak içinde hareket ederken, Aydın’da CHP’yi destekledi… CHP tabanı da AK Parti almasın diye Manisa’da MHP adayına destek verdi. Benzer durum Adana, Mersin’de de gerçekleşti; CHP tabanı büyükşehirde MHP adayına oy verirken, MHP tabanı da ilçe belediyelerinde CHP’yi destekledi. İstanbul, Antalya ve Hatay’da ise CHP ve HDP tabanlarının kendiliğinden ittifakına tanıklık edildi” diye yazdı.

 

MHP’nin yerelde ittifaka sıcak bakmadığına değinen Sarıkaya, “MHP lideri Bahçeli “Yerel seçimde ittifak yok” demiş olmasına karşın, parti içinde ittifakın olması gerektiğini söyleyen az değil. Gerekçesi de geçen seçim CHP desteği ile alabildikleri belediyelerin bu seçim AK Parti ile birlikte korunacağı inancı… Ancak gerçekleştirecekleri ittifakın, karşıda daha güçlü bir ittifak doğuracağından da kaygılı… Birçok büyük şehirde CHP-İYİ Parti-SP ve HDP’nin toplam oyunun AK Parti-MHP’yi geçtiğini anımsatıyorlar. AK Parti ise ittifak konusunda daha sıcak.“Belediye hangi partide ise birlikte korunsun. Elde illerde kim güçlü ise o desteklensin; diğer partiye belediye meclislerinde üyelik versin” formülü öneriliyor” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ittifak isteyen AK Parti kurmaylarının getirdiği öneriyi de anlatan Muharrem Sarıkaya, “CHP’nin elindeki İzmir, Aydın, Eskişehir, Çanakkale, Muğla’yı örnek göstererek, “MHP bu illerde AK Parti’ye destek verir, CHP’nin elinden alır, Adana, Mersin’de de AK Parti MHP’yi destekler mevcudu korur” önerisi sunuluyor. AK Parti, İstanbul, Ankara, Antalya’yı kaybetmeme şartının MHP olduğunu görüyor. Belki bundan MHP lideri Bahçeli gibi ittifaka kapıyı kapatmak yerine, canlı tutuyor. İstanbul’un geçen seçim kıl payı alınmış ilçelerinin yanı sıra, Muğla dışında Ege’de AK Parti-MHP ittifakına karşı elinde tutabileceği il sayısı neredeyse yok… Özellikle İzmir ve Aydın’da büyükşehir seçimini kaybetmesinin CHP açısından ne gibi travmaya yol açacağı da ortada… Bundandır, Mart 2019’daki yerel seçim, partiler açısından açmazlarla dolu… Görünen o ki bu sandık adayın kimliği kadar, stratejiyi iyi kuranın olacak” görüşünü savundu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

“YEREL SEÇİM STRATEJİYİ İYİ KURANIN OLACAK!” için 1 yorum

  1. Ziya33 dedi ki:

    Senin feradın fişini çekikler derviş habarın olsun

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle