Hoşgeldiniz  

YENİŞEHİR’DE ÖNCELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM, KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNCELİK EĞRİÇAM!

admin | 17 Ekim 2019 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Özyiğit, “Eğriçam Mahallesi’nde 34 hektarlık alanda kentsel dönüşümü mutlaka hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, inşaat sektöründe faaliyet yürüten yatırımcılarla bir araya geldi, sektörün durumu ve beklentileri hakkında bilgi aldı.

Başkan Abdullah Özyiğit, ziyaretlerine, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci’yi, inşaat faaliyetleri devam eden şantiye ofisinde ziyaret ederek başladı.

Son aylarda inşaat maliyetlerinin arttığını, ekonomik durgunluk nedeniyle insanların ev alma kararlarını ertelediğini ifade eden MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, durgunluğa rağmen yatırımlarını sürdürdüklerini vurguladı.

EKİNCİ: “İNŞAAT SEKTÖRÜ EKONOMİNİN DİNAMOSU”

İnşaat sektörünün, Mersin’de istihdama önemli bir katkı sunduğuna işaret eden Nesim Ekinci, “İnşaat sektörü durursa Mersin ölçeğinde büyük sıkıntı olur. İnşaat Mersin ekonomisinin dinamosu. Bu dinamoyu çalıştırmamız lazım. Yenişehir Belediyesi bugüne kadar inşaat sektörü için ön açıcı oldu. Umarım bundan sonra da aynı anlayışla devam edilecek” dedi.

‘YATIRIMCININ GÜVEN DUYMASI LAZIM’

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de, “Sizleri bu kent için yatırım yapan, enerjisini bu kent için harcayan insanlar olarak görüyoruz. Belediye olarak iş yapma odaklı, yatırım ve çözüm odaklı bir anlayışla çalışıyoruz. Piyasanın kötü koşullarına rağmen diren, yatırım yapmaya, istihdam yaratmaya devam eden iş insanlarımızı ziyaret edelim, sorunlarını, sıkıntılarını, beklentilerini yerinde dinleyelim dedik. Onun için bu ziyaretleri yaptık. Ekonomi gerçekten kötü durumda. Bir yerde yatırımcının yatırım yapması için oraya güven duyması lazım. O ülkeye güven duyması lazım. Onun için demokratik bir ortam paradan puldan daha değerli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMAZSAK KENTİ GERİYE GÖTÜRÜRÜZ’

Yenişehir’in bazı bölgelerinde çok eskiye dayanan çarpık yapılaşma olduğunu, belediye olarak bu sorunu çözmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Abdullah Özyiğit, “Bunun ilk adımlarından biri Eğriçam Mahallesi’nde yapacağımız kentsel dönüşüm olacak. Eğriçam, Yenişehir’in merkezinde. Yat limanına yakın, sahile yakın. Orayı şimdiki haliyle bırakamayız. Eğer Eğriçam’ı şimdiki haliyle bırakırsak kenti geriye götürmüş oluruz. Yeni Yenişehir olmaz. Eski, çarpık bir şehir olur. Onun için 34 hektarlık alanda kentsel dönüşümü mutlaka hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit daha sonra inşaat sektörü temsilcilerinden Mazlum Pektaş, Ömer Körükçü, Mehmet İnanç ve Serkan Erdem ile de bir araya gelerek sektörün durumu üzerine sohbet etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle