Hoşgeldiniz  

YANGININ MERSİN’E VERDİĞİ ZARAR AÇIKLANDI: 27 MİLYON 500 BİN TL

admin | 30 Ağustos 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, yangında zarar gören Silifke ve Aydıncık’ta incelemelerde bulundu. Burada vatandaşlarla görüşen AK Partili Usta, vatandaşların konutlarına dönmeleri için tüm gayretleriyle çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Mersin’in 3 ilçesini etkisi altına alan yangının bilançosu ortaya çıktı. Aydıncık, Bozyazı ve Silifke ilçelerinde çıkan yangının hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı ve toplam 27 Milyon 509 bin TL’lik zararın olduğu kaydedildi. Yangında 156 meskenin de zarar gördüğü açıklandı.

Bölgeyi incelemek üzere Mersin’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ilk olarak il teşkilatıyla bir araya geldi. Burada açıklama yapan AK Partili Usta, “İlk etapta planlanan, ağır hasarlı ve yıkılan meskenlerin yerine yenilerinin yapılması. Bu amaçla yerlerinin tespit edilerek yenilerinin yapılması için çalışmalar başlayacak. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız ile Tarım ve Orman Bakanlığı’mız iş birliği içerisinde çalışarak hem arazi hasarlarının giderilmesi hem de evlerin yapılmasına hızlı bir şekilde başlanacak. Projeler belirlendi, tespit edildi. Yıkılan yerler köy evi ise köy evi, orman evi ise orman evinin yapılması şeklinde planlar yapıldı. Temel hedef, vatandaşlarımızın tekrar eski konutlarına dönmeleri” dedi.

İl binasında gerçekleşen toplantının ardından AK Partili Usta ve beraberindeki heyet, Silifke ve Aydıncık’a geçerek, burada yangından zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle