Hoşgeldiniz  

YAHU ŞUNA “SİYESETEN KALDIRDIK” DESENİZE… BİR CEHAPELİ’NİN DAYANILMAZ HAZIMSIZLIĞI!

admin | 04 Aralık 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 1. Oturumunda CHP’li Meclis Üyesi Ali Boltaç’ın açıklaması, Büyükşehir’in yaptığı her hareketin siyasi intikam olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Tarsus Kültür Park’ta bulunan büstlerin akıbetini soran MHP’li Meclis Üyesi Nükhet Çelik’e CHP’li Boltaç’ın verdiği cevap kamuoyunun tepkisini çekti.

Tarsus Belediye Meclisi Aralık Ayı 1. Oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis oturumunda söz alan MHP’li Meclis Üyesi Nükhet Çelik, Tarsus Kültür Park’ta bulunan ve CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılan bir kısmı Türklerin Anadolu’ya gelişinden önce ismi Tarsus’la birlikte anılan önemli şahsiyetlere diğer kısmı da Cumhuriyet Dönemindeki Tarsus’un yetiştirdiği Kültür ve sanat adamlarını tanıtan büstlerin akıbetini sordu.

Çelik’in sorusuna ilk cevap Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’dan geldi. Başkan Bozdoğan, “Biliyorsunuz Büyükşehir Yasası’ndan sonra Tarsus Kültür Park’ın her türlü tasarrufu Büyükşehir’e geçmiştir. Büyükşehir sorumluluğunda olan bölgedir. Büstler de Büyükşehir tarafından başka yerlerde değerlendirmek üzere kaldırılmıştır” açıklaması yaptı.

O BÜSTLERİN SANATLA ALAKASI YOKMUŞ!

Bunun üzerine söz alan aynı zamanda Büyükşehir Meclis olan CHP’li Ali Boltaç’tan Kültür Park’ta bulunan büstlerle ilgili seviyesiz yorum geldi. Heykel sanatı ürünü olan büstleri “o şey” olarak aşağılayan CHP’li Boltaç’ın “sanat konusundaki” seviyesi de kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

Boltaç, “Oradaki yapılan şeyin bence sanatla alakası yok. Sanat dediğiniz şey böyle 5 ton betonu döküp üstüne bir buçuk kilo ağırlığında bir şey koyup onu bir şekilde sunmak değildir bizim bakış açımızla” dedi. Boltaç, büstlerin başka yerlerde değerlendirilmek üzere depolara kaldırıldığını da sözlerine ekledi.

Tarsus’la simgeleşmiş isimlerin büstlerini “Sanatla alakası yok” diyerek seviyesizce itham eden Boltaç, eserleri yapan ünlü heykeltıraş Mutluhan Taş’a da dolaylı yoldan hakaret etti. Tarsus’un kültüre değerlerine en büyük hizmetlerden sayılan bu sanatsal yapıları ortaya çıkaran Sanatçı Mutluhan Taş’ın sanatçı geçmişi de CHP’li Ali Boltaç’ın “Sanat eleştirmenliğindeki” yerini de ortaya koymuş oldu.

MUTLUHAN TAŞ KİMDİR?

Hollanda’da doğdu.

1994 Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu.1994-1998 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı orta dereceli okullarda resim öğretmeni olarak çalıştı.

1998 Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne araştırma görevlisi olarak atandı. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Eğitimi Anabilim Dalı’nda; 2001’de yüksek lisansını, 2010’da “XIII. YY’da Anadolu’da Hâkim Olan Tasavvuf Hareketlerinin 1980 sonrası Çağdaş Türk Resim Sanatı’na Yansımaları” konulu tezle doktorasını tamamlayıp Bilim Doktoru unvanı aldı.

2010 yılında Yard. Doç., 2014 yılında Doçent oldu.

Halen aynı fakülte de Heykel Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevleriyle, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği ve SELGÜSED (Selçuk Güzel Sanatlar Derneği) Dernek Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Günümüze değin 9 kişisel sergi gerçekleştirdi.

100’den fazla ulusal ve uluslararası karma resim sergisine katıldı. Eserleri resmi ve özel koleksiyonlarda, müzelerde bulunan sanatçı, halen çalışmalarına Konya’da devam etmektedir.

Resimlerinin konusunu tasavvuftan alan sanatçı soyut dışavurumcu tarzda çalışmalar yapmaktadır.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle