Hoşgeldiniz  

VE CHP’DEN İTİRAF GELDİ: “ÖNÜMÜZDEKİ AY BELEDİYELER MAAŞ ÖDEYEMEYEBİLİR!”

admin | 06 Mayıs 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Meclis’ten borçlanma yetkisi almak için olağanüstü toplantıya zemin yoklayan CHP’li Vahap Seçer’den ve CHP Genel Merkezinden üst üste itiraflar geldi. “Belki önümüzde ki ay maaşları ödeyememe noktasına gelebilirler!”

Kaynak sıkıntısı yaşayan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işler iyi gitmiyor. Meclis’ten yeni bir borçlanma yetkisi almak için olağanüstü toplantıya hazırlık yapan CHP’li Vahap Seçer, bunun için Cumhur ittifakı meclis grup başkanlarıyla görüşmelere başladı.

Katıldığı bir TV programında ekonomik sıkıntıları aktaran CHP’li Seçer, “Pandemiyle mücadele süreci bütün gelirleri etkiledi. Türkiye ekonomisi küçüldü, ihracat azaldı, esnaf dükkan kapattı, fabrika kapandı ya da üretime ara verdi. Bütün bunlar Türkiye’nin cirosunu azalttı. Cirosunun azalması demek vergi gelirlerinin düşmesi demek. Onların da belediyeye düşük pay olarak aktarılması demek. İller Bankası için de aynı durum söz konusu. Çok dramatize etmiyorum ama zorlanacağız, zorluk çekeceğiz” diye konuştu.

“HÜKÜMET YARDIMCI OLDU AMA…”

CHP’li Seçer, Hükümetin, belediyelerin SGK primleri ve vergi borçlarıyla ilgili belediyeleri rahatlatacak düzenlemeler getirdiğini ancak bunun yeterli olmadığını ifade etti.

CHP GENEL MERKEZİ’NDEN ŞOK AÇIKLAMA: “MAAŞLAR BİLE ÖDENEMEYEBİLİR!”

Akşam saatlerinde ise CHP Genel Merkezi’nden şok değerlendirme geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin temel hizmetleri karşılayamaz duruma geldiğini kaydetti. CHP’li Torun’un, bir adım daha ileri giderek, belediyelerin maaş ödeyemeyecek duruma geldiğini ksöylemesi şok yarattı.

CHP’li Torun, “’Bugün belediyelerimiz ekonomik krizi yaşarken, bir yandan da bu virüs hadisesiyle karşı karşıya kaldılar. Bu anlamda artan maliyetleri de karşılamaları için mutlaka kaynağa ihtiyaçları var. Bir de gelirleri bu süreçte azalmasında dolayı artık hizmet veremez noktaya geldiler, belki önümüzde ki ay maaşları ödeyememe noktasına gelebilirler” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

VE CHP’DEN İTİRAF GELDİ: “ÖNÜMÜZDEKİ AY BELEDİYELER MAAŞ ÖDEYEMEYEBİLİR!” için 1 yorum

  1. YeniÖmerli dedi ki:

    Vahap bey MHP grup başkanıyla anlaştı borçlanma konusunda meski den çözmüşler

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle