Hoşgeldiniz  

VALİLİK HIFZISIHHA KURULU KARAR ALDI: TIRMIL HAYVAN PAZARI KALDIRILDI!

admin | 24 Mart 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekipleri,  Mersin Valiliği Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar neticesinde, Tırmıl Canlı Hayvan Pazarının kaldırılması için gerekli işlemleri başlattı.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Akdeniz sınırları içerisinde bulunan Tırmıl Tepe civarında, küçükbaş hayvan satışının yapıldığı Tırmıl Hayvan Pazarının kaldırılması için hayvan sahiplerine süre verilmişti. Yoğun şikayetlere konu olan hayvan pazarında, verilen sürenin dolmasıyla Akdeniz Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alanı boşaltma çalışmalarına başladı.

Hayvan pazarının yaratmış olduğu sağlıksız koşullar nedeniyle çevreye yayılan koku, fare ve sinek gibi haşerelerin mahalle sakinlerini rahatsız ettiği yönünde gelen şikayetler doğrultusunda Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekipleri hayvan sahiplerine verdiği sürenin bitmesiyle birlikte bölgede anons yaparak hayvan pazarının kaldırılması yönünde uyarılarda bulundu. Hayvan pazarının ivedilikle boşaltılmasının ardından Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından da bölgede ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Özgürlük Mahallesi Tırmıl Tepe mevkiinde bulunan, sağlıksız koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapılan alanda, çevredeki vatandaşların CİMER’e yapmış olduğu şikayetler üzerine, çadırlar sahipleri tarafından söktürülmüştür ve orada bulunan hayvanların başka bir yere taşınması zabıta ekiplerimiz tarafından sağlanmıştır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle