Hoşgeldiniz  

VALİLİK AFET RAPORUNU DÖKTÜ

admin | 29 Aralık 2016 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valiliği yaptığı yazılı bir açıklamayla Mersin’de meydana gelen sel felaketine ilişkin bilgi verdi. Yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verilen Valilik açıklamasında kriz masası oluşturulduğu da belirtildi.

 

valilikresmiaciklamasel

 

Dün gece geç saatlerde başlayan ve bugün devam eden sel felaketi ile ilgili Mersin Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Çarşamba günü gece geç saatlerde başlayan ve Perşembe günü öğle saatlerine kadar şiddetini arttırarak devam eden aşırı yağış nedeniyle, Mersin merkezde ve ilçelerinde bulunan ana ve tali yolların çoğu kavşaklarda su birikmesinden dolayı kapandığı kaydedilen açıklamada, bu nedenle birçok binanın su baskınına uğradığı ifade edildi.

 

Yağmurun yaklaşık on saat boyunca metrekarede 107,4 kg yağış miktarı ölçüldüğü belirtilen açıklamada, “Çarşamba saat 18:20’den Perşembe 13:06’ya kadar 155.8 kg yağmur yağmıştır.

Sağanak yağmurun oluşturduğu olumsuz koşullara bir an önce müdahale etmek ve süreci en etkin şekilde yönetmek için için İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde (İAADYM) Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, DSİ Bölge Müdürlüğü ve 67.Şube Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü, BTK Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı , İl Telekom Müdürlüğü temsilcileri ile acilen  Kriz Masası oluşturulmuştur. Bu süreçte, 112 Acil Çağrı Merkezine bini aşkın sayıda çağrı ulaşmış olup, çağrılar alınmaya devam etmektedir” denildi.

 

HASAR DÖKÜMÜ YAPILDI

 

Açıklamada Mersin Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgilerde paylaşıldı. Buna göre, 258 su baskını vakasından 200, 200 mahsur kalma vakasından 173, 27 kaza vakasından 24 vakaya müdahale edildiği bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle