Hoşgeldiniz  

VALİ SU-TALAT DİNÇER GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI: BAKKAL VE BÜFELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞMEDİ!

admin | 24 Mart 2020 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Vali Ali İhsan Su ile görüşmesinin sonucunu duyurdu: “AVM’lere getirilen kısıtlamaya işletme ruhsatında bakkal, büfe, kuruyemiş vb. yazan esnaf ve sanatkarlarımız dahil edilmeyerek kapsam dışı bırakılmış ve çalışma saatlerinde herhangi bir kısıtlama olmayacağı kararlaştırılmıştır.”

İçişleri Bakanlığı tarafından dün gece 81 ilin valiliğine “Koronavirüs Tedbirleri” konulu ek bir genelge daha gönderilmiş, bu genelgeyle AVM’lerin çalışma saatleri ile il ve ilçelerdeki bakkal ve marketlerin hizmet saatlerinde değişikliğe gidilmişti.

Koronavirüs tehdidi nedeniyle Alışveriş merkezlerinde 10.00-22.00 olan açılış kapanış saatleri 12.00-20.00 olarak düzenlendi. Yine aynı genelgeye göre, il ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet verebileceği duyurulmuştu.

Bu genelgenin ardından bakkal ve büfe olarak hizmet veren esnaflar sıkıntılarını Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer’e aktardı. Bunun üzerine mersin Valisi Ali İhsan Su ile Görüşen MESOB Başkanı Dinçer, görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Talat Dinçer, “Sayın Valimiz ile yaptığımız görüşme sonucunda coronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında AVM’lere getirilen kısıtlamaya işletme ruhsatında bakkal, büfe, kuruyemiş vb. yazan esnaf ve sanatkarlarımız dahil edilmeyerek kapsam dışı bırakıldı. Yine söz konusu esnaf sanatkarlarımızın çalışma saatlerinde herhangi bir kısıtlama olmadan normal süreçteki gibi aynen devam edilmesi kararlaştırılmıştır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle