Hoşgeldiniz  

UYARILAR ARTIYOR: “MERSİN’DE HALK, SURİYELİLERE KARŞI KIŞKIRTILIYOR!”

admin | 05 Haziran 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Nisan ayı ortalarında Adanalıoğlu’nda su yüzüne çıkan Suriyeli mültecilerle yaşanan gerginliğin ardından bir kısım odaklar alttan alta olayları körüklüyor. Etnik, dinsel hatta mezhepsel bir çok çeşitliliği bünyesinde barındıran Mersin’de 90’lı yıllarda başaramadıkları Türk-Kürt ayrımını, şimdi Mersinli-Suriyeli üzerinden yapmaya çalışıyorlar.

Nisan ayında başlayan Suriyelilerle gerginlik, şimdilerde yerini sakinliğe bıraktı. Yeniden “normalleşme” sürecine girilen Mersin’de yaşayan Suriyelilerle olan ilişkiler için sosyal medya başta olmak üzere “fısıltı gazetesi” olarak tabir edilen provokatif eylemler alttan alta sürüyor.

 

Suriyeliler üzerinden kutuplaştırıcı dil kullanılarak toplumsal gerilimin üst seviyede tutulmaya çalışıldığını ifade eden uzmanlar, özellikle Mersin gibi her türlü çeşitliliği barındıran kentlerde gerilimi arttırarak toplumsal ayrışmanın körüklenmesi ve olayların çıkmasının sağlandığını öne sürdüler.

 

Mersin Emniyeti’ne yakın kaynaklar ise birtakım grupların özellikle laf atma, taciz, tecavüz, hırsızlık hatta işsizlik, ekonomik durgunluğun sorumluluğu gibi olaylar üzerinden bir etnik grubu topyekun suçlama çabası içinde olduklarını ifade ediyorlar. Bu tip olayların sorumluluğunu da başta Suriyeli mültecilere yapıştıran bu terör gruplarının, yerel halkın galeyana getirilerek, bir iç karışıklığa zemin hazırlığı içinde oldukları sızan bilgiler arasında yer alıyor.

 

Mersin Emniyeti tarafından yoğun çalışmalar yapıldığını söyleyen kaynaklar, “Bu konuda özellikle sosyal medyada, Suriyelilerin yaşadığı mahallelerde ve basın üzerinde ciddi bir inceleme söz konusu. Halkı ayrıştırmaya çalışan söylemler ve kaynakları inceleniyor. Sosyal medya üzerinden çok yoğun ayrıştırıcı hatta kışkırtıcı söylemler var. Mersin’de bu konuda özellikle sosyal medyadaki grupların yöneticilerine uyarılar yapıldı. Mersin’de etnik yapılar üzerinden ciddi oyunlar döndüğü konusunda önemli istihbarati duyumlar var” iddiasında bulundular.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle