Hoşgeldiniz  

ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ LANSMANINDA İBRAHİM GENÇ KASIRGASI!

admin | 25 Nisan 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, bu yıl 16.sı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Mersin Müzik Festivali’ni eleştiri yağmuruna tuttu. heymp3.com adlı sitede Başkan Genç, Festival Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı’ya dönerek, “Bu festivalin uluslararası olduğunu düşünmüyorum” dedi. Yağcı ise Genç’in eleştirilerini reddetti.

Mersinli sanatseverler bu yıl 16.sı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Mersin Müzik Festivali’ni beklerken, tanıtım basın toplantısında yaşanan tartışmalar kamuoyunda şok yarattı.

 

Festival Yürütme Kurulu, organizasyona destek veren belediye başkanları ve sponsorların da katılımıyla düzenlediği basın toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç katıldı.

 

Festival’le ilgili yoğun eleştiriler yapan İbrahim Genç, toplantının başından sonuna kadar bu eleştirilerini sürdürdü. Genç festivalin şu anki durumuyla tam anlamıyla bir uluslararası müzik festivali olmadığını eleştirisini dile getirerek, festivalin bu kurum ve kuruluşların insafına bırakıldığını söyledi. Yerel yöneticilerin festivale daha çok sahip çıkmaları ve destek olmaları gerektiğini vurgulayan Genç, “Belediyeler bütün imkanlarını ve ağırlıklarını koyarak bu müzik festivalinin Mersin’e ve uluslararası düzeye çıkması için gereğini yaparlarsa halkımız da gerçekten müzikle buluşur. Biz her şeyi yapmaya varız. Bütçelerimizden en büyük payı ayırıp, elimizi taşın altına koyarak bu festivali yapmak durumundayız” diye konuştu.

 

Festivalin Mersinlilere hitap etmediğini savunan İbrahim Genç, “Bu festivalde bize özgü bir şey yok. Görüşlerimize başvurulmuyor. Bu işin içerisinde hatta Yönetim Kurulu’nun başında Büyükşehir Belediye Başkanı olmalı, biz ilçe belediyeleri de yönetiminde yer almalıyız. Harcadığımız paralar halkın parası değerli basın mensupları. Bu yüzden halkın da katılımı sağlanmalı. Ama bu festival de halk yok” dedi.

 

Festival’in her geçen gün küçüldüğünü öne süren İbrahim Genç, “Bu festivalin sahibi belediyeler olmalılar. Bu işe halkı dolayısıyla belediyeleri de yönetimsel anlamda sokmamız gerekiyor. Feryadım budur. Bu işin içine halkı sokun, buyurun belediyemizsin bütçesi sizin. O azman görün gerçek anlamda uluslararası festival nasıl oluyormuş” diye konuştu.

 

Festival Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı da İbrahim Genç’in bütün eleştirilerini reddederek, festivalin yapılış şeklini savundu.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle