Hoşgeldiniz  

TÜCCAR BAŞKAN MER-EK’İ KURTARACAK, GARİBAN İŞLETMECİ KADINLARI KURBAN EDECEK!

admin | 15 Kasım 2019 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dar gelirli vatandaşa ekmeği ucuza ulaştırmak için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce hizmet veren MER-EK, yeni satış modeline geçti. MER-EK artık kamudan sıyrıldı, özel sektöre geçti.

Her fırsatta dar gelirli vatandaşa ucuz ekmek ulaştırmak için kurulan MER-EK Fabrikasının zarar ettiğinden dert yanan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, üretimi 1 aylığına durdurmuş, yeni ve zarar etmeyecekleri bir sisteme geçeceklerini söylemişti.

MER-EK büfeleri 1 ayın ardından yeniden, “yeni modelle” satışa başladı. MER-EK’in özelleştiği bildirildi.

YÜKÜN ALTINA DAR GELİRLİ “KADINLAR” GİRECEK!

MER-EK Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Serhat Kanepeci konuyla ilgili açıklama yaptı. Büfelerdeki ekmek satışında yeni bir modele geçiş yaptıklarını vurgulayan Kanepeci, “Ekmeğin satış şeklini değiştirdik. Daha önce kendi personelimiz satış yapıyordu. Ama şu anda büfeleri özelleştirdik ve işletmeciye verdik. Bunu yaparken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan kadın istihdamında pozitif ayrımcılığı uyguladık. Büfelerimizi kadınlara veriyoruz. Özellikle her mahallede ihtiyacı olan, çalışmak isteyip bazı sebeplerden çalışamayan kadınları tespit edip onlara büfeleri veriyoruz. Onları mükellef yapıyoruz, istihdam yaratıyoruz, orada çalışıyorlar ve ekmeğimizi satıyorlar” diye konuştu.

EVET, BU SİSTEM MER-EK’İ KÂRA GEÇİRİR; PEKİ YA KADINLAR?

Patronaj açıdan değerlendirildiğinde üretici için müthiş kar getiren bu sistemde zararın, daha doğrusu tüm işletme riskinin de satış büfelerini devralan işletmecilere yüklenmesi büyük tepki topladı.

Büfeleri devralan kadınlara Bağ-Kur prim ve maliye yükü bindiren bu sistemde kar marjı da oldukça düşük. Büfelere MER-EK’in ekmekleri 65 Kuruş’tan vereceği öğrenildi. Satış fiyatları da 75 Kuruş olacak.

Özellikle sürümün olmadığı bölgelerde işletmeci kadınların devlet ödemeleri bakımından yeni bir borç yükünün altına gireceği kaçınılmaz görünüyor.

Bazı büfelerin şimdiden, MER-EK büfelerine kâr edecekleri başka ürünleri de sokmak için nabız yokladığı öne sürüldü. Bu da eğer Büyükşehir tarafından kabul görse, büfelerin bir anlamda “bakkal” usulüne döneceği öngörülüyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle