Hoşgeldiniz  

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA “KAMERA” MUAMMASI

admin | 23 Ekim 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

UKOME Genel Kurulu’nda alınan toplu taşıma araçlarında kayıt sistemi kurulması ile ilgili tanınan süre yıl sonuna uzatıldı. Taksi, minibüs ve otobüsler kayıt cihazı taktırmaya başladılar ancak takılan cihazların istenilen şartlara uymadığı iddia edildi.

Tarsus’ta vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan olayının ardından toplu taşıma araçlarına güvenlik kamerası ve kayıt cihazı uygulaması ile ilgili alınan kararın uygulaması 2017 yılın sonunda tamamlanıyor. 2018’e güvenlik kamerası ve kayıt cihazı taktırmayan şehir içi ulaşımı sağlayan taksi, minibüs ve otobüslere ceza uygulamasına geçileceği UKOME tarafından ilgililere tebliğ edildi.

 

Mayıs ayında alınan kararın ardından toplu taşıma yapan araçlar, araçlarına kayıt cihazı yerleştirmeye başladı. Yapılan ön incelemelerde ise kamera ve kayıt sisteminin kurulduğu ancak UKOME tarafından belirtilen şartlara uymayan cihazların takıldığı öne sürüldü. Bazı esnafların sırf ceza yememek için göstermelik sistemler kurdurduğu iddiaları ise yetkilileri harekete geçirdi.

 

UKOME, 30 gün süreyle kayıt yapabilen ön, dış ve iç kameranın aktif olmasını istiyor. Özellikle Mersin ilçelerinde taktırılan sistemin şartlara aykırı olduğu ileri sürüldü. Merkeze uzak ilçelerde esnafın “nasıl olsa denetim yapılmayacak” diyerek işi ağırdan aldığı ya da şartname dışı sistemlerin kurulduğu iddiası yetkilileri harekete geçirdi.

 

UKOME Genel Kurulu, toplum güvenliği için ön planda tuttuğu sistemin tam anlamıyla uygulanmasına büyük önem veriyor. İl merkezi ve ilçelerde bu denetimlerin Emniyet birimlerince yapılacağı ifade edildi.

 

Yapılan ön incelemede şartları karşılayan tek sistemi MES-KOOP’un kurduğu sızan bilgiler arasında.

 

2018 yılı başında yapılacak olan denetimlerde ksmerya değil, “belirtilen kayıt cihazları ve kameraların şartlara uyup uymadığına bakılacağını” vurgulayan kaynaklar, esnafların mağdur olmaması için şartnameye uygun cihazları taktırmalarına özen göstermesi gerektiği ifade edildi ortakoy
bagcilar
cihangir

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle