Hoşgeldiniz  

TİS GÖRÜŞMELERİ TIKANDI VE MERSİN’DE ŞİŞECAM GREV KARARINDA ISRARLI

admin | 19 Ekim 2020 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ŞİŞECAM işverenleriyle yetkili işçi sendikası Petrol-İş arasındaki toplu iş sözleşmesinin tıkandığı, 60 günlük grev yasağının sona ermesinin ardından işçilerin greve çıkacağı kaydedildi.

ŞİŞECAM işverenleriyle işçilerin yetkili sendikası Petrol İş, 11. Kez bir araya geldi. Son görüşmeden de sonuç çıkmadı.

Evrensel Gazetesi’nde yer alan habere göre, görüşmede işveren, TİS görüşmelerinin 3 yıla çıkarılması, birinci yıl için 850 TL, ikinci yıl için enflasyon artı 1,5, üçüncü yıl içinse enflasyon artı 2 oranında zam ve haftalık tatilin bir güne düşürülmesi teklifinde bulundu. İşçiler adına Petrol-İş Sendikası ise, TİS görüşmelerinin 3 yıla çıkarılması halinde birinci yıl için 1125 TL, ikinci yıl için enflasyon art 4, üçüncü yıl içinse de enflasyon artı 5 zam ve haftalık tatilin eskiden olduğu gibi yine 2 gün olarak kalması teklifinde bulundu. 2 gün süren görüşmeler sonuçsuz kaldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİYLE GREV ERTELENMİŞTİ

Petrol-İş Sendikası’nın Şişecam’a ait Mersin’in Akdeniz ilçesindeki Kazanlı mahallesinde yer alan soda ve krom üretim tesisleri ile Adana’nın Seyhan ilçesinin Arabali mahallesinde yer alan tuz işletmesinde aldığı grev kararının ertelenmesine dair karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Karara göre Petrol-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı 60 gün süreyle ertelenmişti. Cumhurbaşkanı kararında grevin genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü belirtilmişti.

Söz konusu kararın 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 63’üncü maddesi gereğince alındığı açıklanmıştı.

Kaynak: Evrensel Gazetesi

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle