Hoşgeldiniz  

TERAVİH NAMAZLARI BU AKŞAM BAŞLIYOR! JET İMAMLARA TAKİP GELİYOR!

admin | 05 Mayıs 2019 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler A- A+

Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan, bu akşam kılınacak teravih namazlarıyla başlıyor. Müftülüklerden teravih namazları için imamlara uyarılar da geldi.

Ramazan ayı bu akşam kılınacak teravih namazı ve sahurla birlikte başlıyor. Türkiye’deki milyonlarca Müslüman bu akşam 2019’un ilk teravih namazı için camilere gidecek.

Teravih namazları da “jet imamları” bir kez daha gündeme getirdi. 7 dakikada teravih namazı kıldıran imamlarla gündemde yer tutan “jet teravihlere” müftülükler tarafından müsaade edilmeyeceği ifade edildi.

Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Antalya İl Müftüsü Osman Artan “Namazın da kuralları var. Ramazan’da bazen istemediğimiz halde namazın kurallarına riayet etme konusunda her sene olduğu gibi hassasiyetimiz devam edecek. Halk arasında ‘jet imam’ diye tabir edilen ve ‘ne kadar hızlı kıldırırsa o kadar fazla cemaatin geldiği’ gibi bir intiba oluşan camilerimiz takip altındadır. Kesinlikle böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz. Bu bir ibadettir, herkes gelir namazını kılar, ibadetini yapar, gider. Biz spor yapmıyoruz, herhangi bir şekilde hareket manzumesi yapmıyoruz. Teravih namazı ve ibadetlerimiz Allah’ın emridir. Farzı, sünneti her şeyiyle beraber kılmak gerekiyor.”

“MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Namazın kurallarına uymak zorunda olduklarını ifade eden Artan, “Nasıl ki trafikte araba kullanırken kurallara uymadığımızda her zaman tehlike varsa ibadetlerde de o ibadetin kabul olup olmama noktasında hızlı namaz kıldıranların bu tehlikesi var. Onun için cemaatimize de duyuruyoruz, gelsinler namazlarını kılsınlar ama böyle ‘jet imam’ diye tabir edilen, zaman zaman da televizyonlarda çıkan bu şekildeki davranışlara müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle