Hoşgeldiniz  

TEDAVİ İÇİN BAŞKA ŞEHİRLERE TAŞINAN MERSİNLİLER’DEN SAĞLIK TURİZMİNE YÖNELEN MERSİNLİLERE

admin | 30 Mayıs 2018 | Gündem, Sağlık, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Fox TV Genel yayın Yönetmeni Fatih Portakal’ın Mersin Şehir Hastanesi üzerinden başlattığı olumsuz algı yönetimi, Mersin’e yapılan dev sağlık yatırımlarına vatandaşların sahip çıkmasıyla geri tepti.

AK Parti hükümeti döneminde başlayan sağlık alınandaki reform hareketiyle dünya standartlarında hizmet verecek hastaneler dönemi Şehir Hastaneleri ile başladıı. Özel sektör ve kamu eliyle devam eden Türkiye’deki hastane yatırımlarının bölgesel sağlık merkezi hedefine sağladığı katkının önemine dikkat çeken Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 3 Şubat’ta hizmete açılan Mersin Şehir Hastanesi’ne ilişkin, “Belki de bugüne kadar çok fazla konuşmadığımız, tartışmadığımız bir alan ama Mersin sağlık turizmi açısından Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olacak bundan emin olunuz” demişti.

 

Mersin’de ilk atılım Şehir Hastanesi’nden önce Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelmişti. Özellikle Rektör Ahmet Çamsarı’nın göreve başlamasıyla birlikte Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, sunduğu hizmetle Mersinlilerin senelerce çektiği uzman açığı ve tedavisini başka şehirlerde sürdürme zorunluluğunu ortadan kaldırmaya yönelik ilk dev adım olarak tarihe geçti.

 

Mersin’e açılan Şehir Hastanesi, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. An itibariyle günde 10 bin hastaya hizmet veren Hastane’de gerçekleştirilen uygulamalar, eski Devlet Hastanesi önünde yaşanan insanlık dışıu görüntülerin de silinmesine neden oldu. Modern binası ve gelişmiş altyapısıyla sadece Mersinlilere değil, bölge vatandaşlarına da sağlık hizmetini başarıyla sunan Şehir Hastanesi’nin faaliyete başlamasıyla Mersin için hayal olan “sağlık turizmi” de gündeme geldi.

 

Kalkınma Bakanı Elvan, “Şehir hastanesi ve Çukurova bölgesel havalimanı, Mersin’in hem turizm açısından gelişmesine, hem de ticaretteki güçlü konumu artırıp rekabet gücünü ve refah seviyesini yukarı çıkmasına katkı sağlayacak” dedi.

 

Mersin’e yapılan bu yatırımların ardından özel sektöre ait sağlık yatırımlarının da kentte boy göstermesi dikkat çekiyor. Alanında isim yapmış hastanelerin Mersin’de hastane açmasıyla birlikte hem kamu hem de özel sektör sağlık hizmetleri Mersinlilerin tedavi için “göç etmesinin” de önüne geçti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle