Hoşgeldiniz  

TATİLDE KÜTÜPHANE HİZMETİ VERECEK OKUL LİSTESİ BELLİ OLDU

admin | 31 Ocak 2017 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki kütüphanelerin öğrenciler tarafından yeteri derecede ve etkin kullanılmasını sağlanarak öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması, mevcut kütüphanelerde kitap okuma heyecanının yaşatılması için İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca’nın talimatıyla, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine bağlı, ilçe merkezlerinde bulunan herkesin ulaşabileceği bir okul yarıyıl tatili boyunca Kütüphane olarak hizmet vermeye başladı.

okulkütüphanelistesimersin

Vatandaşların çocukların kitap okumak için Mersin’de kütüphane yetersizliği çağrısını dikkate alarak harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, her ilçede bir okulun kütüphanesini yarıyıl tatilinde öğrencilere açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Yarıyıl tatili, eğlenme, dinlenme, aile En İyi Saç Ekim Merkezi ve arkadaşlarla daha fazla zaman geçirmek demektir. Çocuklar, yarıyıl tatilinde bakanlığımızın öğretmenlere, ödev vermeyin talimatını değerlendirerek bu vakitlerinde bol bol kitap okuyarak değerlendirsinler. Kitap sancaktepe evden eve nakliyat okumak, analitik düşünme yetisini arttıracağı gibi, hızlı okuma alışkanlığı sayesinde sınavlarda süre avantajı getirecektir. Her yaştan öğrencinin okuyabileceği kitap zenginliğinin proje kütüphanelerimizde sarıyer araç kiralama mevcuttur. Proje kütüphanelerimizin güçlendirilerek hizmet vermeye devam edeceğini de belirtmek isterim” dedi.

 

Konuyu gündeme taşıyan Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü de yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın talebini dikkate alan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımızın bilgiye ulaşmasını daha da kolaylaştırdığı için Sayın Koca’ya hem bir veli olarak hem de bir vatandaş olarak ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu.

 

YARIYIL TATİLİ BOYUNCA KÜTÜPHANE HİZMETİ VERECEK OKULLAR:

 

BOZYAZI İLÇESİ

 

BOZYAZI İLKOKULU

 

 

SİLİFKE

 

GAZİ ANADOLU LİSESİ

 

 

ERDEMLİ

 

AKDENİZ ORTAOKULU

 

 

TARSUS

 

CENGİZ TOPEL ANADOLU LİSESİ

 

 

YENİŞEHİR

 

HACI SABANCI ANADOLU LİSESİ

 

 

ANAMUR

 

CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ

 

 

MUT İLÇESİ

 

ŞEHİT EMİN ÇELİK ANADOLU LİSESİ

 

 

TOROSLAR İLÇESİ

 

ŞEHİT FİKRİ DİLSİZ İLKOKULU

 

 

ÇAMLIYAYLA İLÇESİ

 

ATATÜRK İLKOKULU

 

 

GÜLNAR İLÇESİ

 

GÜLNAR ANADOLU LİSESİ

 

 

AKDENİZ İLÇESİ

 

AKİB ZAFER ÇAĞLAYAN LİSESİ

 

 

MEZİTLİ İLÇESİ

 

MUHİTTİN DEVELİ ORTAOKULU

 

 

AYDINCIK İLÇESİ

 

AYDINCIK ORTAOKULU

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle