Hoşgeldiniz  

TARTIŞMALARIN ODAĞINDAKİ İSİM KONUŞTU: “SANAYİ SİTESİNİN YAPILACAĞI ALAN İMARLI PARSELLER, TARIM ALANI DEĞİL!”

admin | 17 Şubat 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı MHP’li Meclis Üyesi Bünyamin Önel, Büyükşehir Meclisinde tartışmalara neden olan bölgeyle ilgili konuştu: “Kamuoyunda öyle bir algı yaratılıyor ki, biz tarım arazisini sanayi sitesi yapacağız. Öyle bir şey yok, Oranın tamamı imarlı parseller!”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan 2. Oturumuna katılan Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı MHP’li Meclis Üyesi Bünyamin Önel, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan sanayi sitesi alanıyla ilgili tüm suçlamalara yanıt verdi.

Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Bünyamin Önel’in kamuoyunda “tarım arazilerini katledecekler, sanayi sitesine çevirecekler” algısı yaratılmasına karşı bölgedeki tüm arazilerin imarlı olduğunu açıklaması gözleri bir kez daha bölgeye çevirdi.

“ORANIN TAMAMI İMARLI PARSELLERDİR”

Bünyamin Önel, “Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Kamuoyunda yanlış yönlendirilen bir algı var. O bölge sıfırdan tarıma açılmış bir yer değil. Bugün üstünde narenciye gözüken yerlerin doğusu, batısı ve güneyi daha Davultepe Belde Belediyesi varken tamamı imarlı parseller haline gelmiştir. Oranın tamamı imarlı parsellerdir, tarım alanı değil” diye konuştu. Bölgede başka uygun arsaların olmadığını savunan Önel, “Biz ne yaptık? Buradaki imarlı parseller, organize tarım ve hayvancılık entegre tesisine çevrilmişti. Bizim tek yaptığımız tarım arazilerine sanayi sitesi kurmak değil, biz bu alanı kentsel servis alanına çevirdik, sanayi sitesi yapılmasının önünü açtık” dedi.

ÖNEL’DEN TARHAN’A NET SORU: ÇIK, O BÖLGENİN PARSEL DURUMUNU AÇIKLA!”

Kamuoyunda yaratılan tarım arazilerinin yok edilmesi yalan algısına sessiz kalan, bölgeyi küçük sanayi sitesine dönüştürülmesi için imarda değişikliklerin önünü açan, ama her ne hikmetse hiç konuşmayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a yöneltilen o soru, kamuoyunda bomba etkisi yarattı. Önel, Tarhan’a dönerek, “Sayın Başkanım, 2000 yılından beri başlayan o bölgenin doğusu, güneyi ve kuzeyi hangi belediyeler tarafından imarı yapılmış, o yerler imarlı parseller mi, narenciye bahçesi olan yerler parselli mi parselsiz mi, lütfen çıkın şu kamuoyuna bir açıklama yapın” sorusunu yöneltti.

TARHAN TAM KAÇACAKTI, SEÇER YAKALADI: “BİR CEVAP VERECEK MİSİNİZ?”

Önel’in sorusunu da mecliste yanıtlamaya yeltenmeyen Tarhan’ı konuşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in adeta zorlaması gözlerden kaçmadı. Seçer, Tarhan’a dönerek, “Konuşmak ister misiniz Sayın Başkan, size bir soru yöeltildş” deyince Tarhan mikrofonu eline almak zorunda kaldı.

Bunun üzerine mikrofonu eline alan Tarhan’ın soruya cevap vermek yerine top dolaştırması da kafaları iyice karıştırdı. Tarhan, önceki dönemlerle ilgili konuşarak, devri sabık yaratmak istemediğini söyleyerek lafı dolaştırdı ama kamuoyunun merakla beklediği bölgenin imar durumuyla ilgili tek kelime etmedi.

Tarhan’ı son düzenlemesiyle mevcut sanayi sitesinde adeta işgalci durumuna düşen sanayi sitesi esnafının da önümüzdeki günlerde ne yapacağı merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle