Hoşgeldiniz  

TARSUS BELEDİYESİ’NDE FETÖ’CÜ YAYIN KAVGASI… ESKİ VE YENİ BAŞKAN BİRBİRİNE GİRDİ!

admin | 27 Ağustos 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Tarsus Belediye Başkanlığı görevine gelen CHP’li Haluk Bozdoğan’ın sabah saatlerinde yaptığı açıklama şok yarattı. Önceki dönem Belediye Başkanı Şevket Can’ı resmen FETÖ’cülükle itham eden Bozdoğan’a Can’ın yanıtı sert oldu: “Yapmaya çalıştığınız algı operasyonları asla tutmayacaktır!”

Geçtiğimiz günlerde Tarsus Belediyesi’ne bağlı depoları denetleyen ve bu depolardaki materyaller üzerinde incelemelerde bulunan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, FETÖ/PDY Terör Örgütüyle ilişkili olabileceği düşünebilen yayınevine ait kitaplara rastladı. Bunun üzerine harekete geçerek Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet birimlerine haber veren Bozdoğan, kitapların önceki dönem yönetimince alındığı ifade ederek, eski yönetimin FETÖ’cü olduğu imasında bulundu.

Tarsus Belediyesi çatısı altında FETÖ/PDY Terör Örgütü dahil hiçbir terör yayını, mensubu, faaliyetinin yürütülemeyeceğini ifade eden Başkan Bozdoğan, FETÖ/PDY yayınlarının önceki yönetim tarafından 3 yıl boyunca niçin belediye depolarında tutulduğu, niçin emniyet güçlerine teslim edilmediği, Cumhuriyet Savcılarına niçin bilgi verilmediği ve imha edilmesi gerekirken neden depolandığı gibi hayati önem arz eden ‘’ihmallerin’’ kabul edilemez olduğunu ifade etmesi kentte şok yarattı.

Bozdoğan’ın bir adım daha ileri giderek, bu yayınları “ele geçirdiğini” kaydetti ve FETÖ’ye darbe vurduğunu açıklamasıyla kent bir anda gerildi.

ŞEVKET CAN: “CUMHURİYET SAVCILIĞININ BİLGİSİ VAR”

Bozdoğan’ın FETÖ’cülükle itham ettiği eski Başkan Şevket Can da Bodoğan’ın açıklamasına sert tepki gösterdi. Şevket Can, “15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY Terör Örgütü hakkında Devletimizin ilgili kurumlarınca yapılan soruşturmalar ve alınan tedbirler gereğince Mersin Valiliğimizin 03.08.2016 tarihli kamu kurumlarına gönderdiği yazısında kütüphanelerde ve okuma salonlarında bulunabilecek, FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatı ve iltisakı olduğu tespit edilen yayınevlerine ait kitapların var ise bunların tespit edilerek okuyucu hizmetinden çekilmesi istenilmiştir. Bu yazıya istinaden Kütüphane Müdürlüğümüze bağlı okuma salonlarında bulunan on binlerce kitap tek tek incelenmiş, yasaklı yayınevlerine ait olduğu değerlendirilen kitapların isimleri 12.10.2016 tarihli tutanakla tespit edilerek Valiliğimizin talimatı ile okuyucu hizmetinden çekilip, imhası yönünden aksi bir talimat olmadığı için Belediyeye ait depoda kolilenerek muhafaza altına alınmıştır. Belediye yetkilileri tarafından bilgi verilen İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan ilk inceleme sonucunda ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş olup; Cumhuriyet Savcısı tarafından SORUŞTURMA YAPMAYA GEREK BİR DURUM OLMADIĞI için adli yönden herhangi bir işlem yapılmamıştır” açıklamasıyla Bozdoğan’ı yalanladı.

“ALGI OPERASYONUNUZ TUTMAYACAKTIR!”

Can, “Konunun hassasiyetinin ve sürecinin bu şekilde olduğunun bilinmesine rağmen Tarsus Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamanın hangi niyet ve siyasi kasıtla yapıldığı aşikardır. Cumhur İttifakının ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin FETÖ /PYD terör ile yaptığı mücadeleden rahatsız olan, “çamur at, izi kalsın” mantığıyla bizleri kamuoyu önünde yıpratmaya çalışanları yüce milletimiz ve değerli Tarsus halkı zaten yakından takip etmektedir. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da terör örgütleri ile mesafemiz hiç değişmeyecek şekilde kesin ve nettir. Yapmaya çalıştığınız algı operasyonları asla tutmayacaktır” diyerek Bozdoğan’a sert tepki gösterdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle