Hoşgeldiniz  

SURİYELİLER TARTIŞMASINDA YENİ BOYUT! EKONOMİYE KATKILARI FAZLA…

admin | 18 Ekim 2018 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün partisinin grup toplantısında dile getirdiği “Suriyelileri CHP iktidarı gönderecek” söylemine cevap İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi: “Suriyelilerin ekonomimize katkısı yadsınamaz!”

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin TBMM Grup Toplantısında Suriyelilerle ilgili konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dolaylı cevap verdi. Kılıçdaroğlu, açıklamasında, “Suriye’ye girme oraya silah gönderme dedik. yanlış yapıyorsun, Müslümanı Müslümana kırdırma dedik. Akan kan Müslüman kanı dedik. Bizi dinlemedi. Ben bildiğimi okurum dedi. Şimdi 4 milyon Suriyeli burada ve biz hep beraber ne olacak bu memleketin hali diye düşünüyoruz. Özellikle AK Parti’ye oy veren bütün vatandaşlarım Suriyelilerden memnunsanız başımın üstüne. Memnun değilsiniz niçin bunlar geldiler diye şikayet ediyorsanız onlara da Suriye’de iyi yer yapıp, onları Suriye’ye gönderecek olan parti CHP’dir. Bir yarayı saracağız. Kimsenin burnunu kanatmadan bir yarayı saracağız” ifadelerini kullanmıştı.

 

“KİMSE KONUŞMUYOR AMA BU BÖYLE”

 

Süleyman Soylu da CHP Liderinin bu açıklaması üzerine Suriyelilerin ekonomiye olan katkısından bahsetti. Soylu, “Suriyelilerin bizim ekonomimize de katkısını maalesef iş adamlarımız seslendirmiyor ve dillendirmiyorlar, kusura bakmasınlar” dedi. Düzensiz göçmen sorununa ilişkin de Soylu, “2015’te 8 bin 500 kişi adalara geçiyordu, 2017’de 79, şu an ilk on ayda 86, yıl sonu itibarıyla yine 80’lerde kalır” diye konuştu. İçişleri Bakanı Soylu, düzensiz göçle mücadele kapsamında 4 bin 382 organizatör ve 205 bin 523 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle