Hoşgeldiniz  

“SONUNA KADAR DEMOKRASİ SONSUZA KADAR CUMHURİYET”

admin | 16 Temmuz 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün birinci yılında yaptığı konuşmada, “Türk tarihinin kara günü olmaktan Türk milletinin cesareti, vatan aşkı ve bayrak aşkı sayesinde kurtulduğumuz bu ve benzeri olayları Allah bir daha yaşatmasın, hainlere fırsat vermesin” dedi.

Mersin’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanı’na yapılan Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce Mersinli tıpkı bir yıl önceki ihanet gecesinde olduğu gibi yeniden tek yürek oldu.

 

Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Millet olarak 15 Temmuz 2016 gecesi büyük bir sınavdan geçtik. Gözünü hırs ve kin bürümüş bir ihanet cuntasının, vatan savunması için kendilerine emanet edilen silahları aziz milletimize karşı kullanmasına şahitlik ettik. Milli irademizin sembolü Gazi Meclisimizin kalleşçe bombalandığı sahneleri, yüreğimiz kan ağlayarak ibret ve dehşetle izledik. Bu hainler 15 Temmuz’da bambaşka bir yüzle karşımıza çıktılar. Önce din kisvesi altında devlete sızdılar. Sonra milletin silahıyla milleti vurdular. Ama başaramadılar. Ve asla başaramayacaklar” dedi.

 

“O GECE ÇANAKKALE RUHU YENİDEN ALEVLENDİ”

 

Cumhuriyet Meydanı’nda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yüce Türk milletinin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlığa ve cesarete işaret ederek, “Biliyoruz ki birliğimizi, dirliğimizi bozmaya çalışan birileri hep vardı; bundan sonra da olacaktır. Bu hainler 15 Temmuz’da bambaşka bir yüzle karşımıza çıktılar. Önce devlete sızdılar. Sonra milletin silahını millete doğrulttular. Her badirede yeni bir destan yazan aziz milletimiz, en son 15 Temmuz ihanet gecesinde çıktı sahneye. Çanakkale ruhu alevlendi yeniden. O gece sokakları, meydanları dolduranlar, birer Çanakkale kahramanıydılar. Tanklara, uçaklara, kurşunlara, füzelere göğüs gerdiler; mukaddes vatanımızı, milli irademizi, Cumhuriyetimizi hainlere teslim etmediler” şeklinde konuştu.

 

15 Temmuz gecesi tankların üzerine yürüyen yürekli insanların Türk cesaretinin örneğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, “O gece milletimiz bin yıllık vatanımızda sonsuza kadar var olmaya devam edeceğimizi, canları pahasına tüm dünyaya ilan ettiler. Türk’ün şanlı tarihine ölümsüz birer kahraman olarak geçtiler. Bu vatan hainlerinin hınçlarının kaynağında; bir türlü bölmeyi başaramadıkları aziz milletimizin sarsılmaz bir kale gibi sağlam duruşu vardır” diye ifade etti.

 

Son dönemde vatan toprağına peş peşe şehitler emanet edildiğine değinen Başkan Kocamaz, tüm tahriklere rağmen Türk milletinin inanç, heyecan ve umudunu yine de kaybetmediğini, büyük devletlere yakışan vakarını özenle koruduğunu belirtti. Türk milletinin gözyaşı ve şehit kanı ile sulanan çelik iradesinin dimdik ayakta durması ile dünyayı kendisine hayran bıraktığına dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Bilelim ki Türk, zorluk karşısında birlik olabilen asil bir milletin adıdır. Bilelim ki Türk, hain saldırılara pabuç bırakmayan cesur bir milletin adıdır. Vatan, millet ve demokrasi düşmanlarını; vatana hizmet yolunda akıttığımız terimizde, vatan savunması uğruna sebil ettiğimiz kanımızda, bağrı yanık analarımızın gözyaşlarında boğacağız. Yaşadığımız sıkıntılar, can çekiştiğimizin değil, tarih boyunca büyük işler başarmış bir milletin özüne döndüğünün ispatıdır” diye belirtti.

 

Konuşmasını 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında canını feda eden şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz Türk milletine başsağlığı dileyerek sonlandıran Başkan Kocamaz, “Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Birliğimizi, dirliğimizi, ağız tadımızı bozmasın. Etle tırnağı birbirinden ayırmasın. Hainlere, canilere fırsat vermesin. Vatanımız ve devletimizle birlikte aziz milletimizi sonsuza kadar var etsin. Ne mutlu, kendini asil milletimizin ve kutsal vatanımızın bölünmez bir parçası olarak görenlere. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum”  şeklinde konuştu.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle