Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA: SEÇER, CUMHUR’UN İHALE İNCELEME TALEBİNİ İÇEREN TALEBİNİ GÜNDEME ALMADI!

admin | 15 Ocak 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı 2 .oturumu başladı. Oturum Cumhur ittifakının gündeme alınmasını istediği son günlerde müfettiş incelemesine de konu olan araç kiralama ihalesinin de detaylarını öğrenme hakkındaki gündem maddesi CHP’li Vahap Seçer tarafından oylanmadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı 2. Oturumu tartışmalarla başladı. Cumhur ittifakı meclis üyelerinin gündeme alınması talebiyle istediği 4 gündem maddesinin gündeme alınması talebi CHP’li Vahap Seçer tarafından kabul görmedi.

MHP’li Mahmut Tat, “Gündem maddelerimiz pandemi nedeniyle olumsuz etkilenen kesimin nakit veya belediyemizin yapabileceği alımları paylaşılarak, Mersin esnafından alacak şekilde paylaşılması gibi ekstra yardım taleplerimiz vardı. Bu nedenle komisyonlarda tartışalım istiyoruz, bu nedenle gündeme alınıp, komisyonlara aktarılmasını önerdik” dedi.

Pandemi dışında son günlerde ulusal basına kadar yansıyan ve ortaya çıkan skandalın ardından Büyükşehir yönetimince iptal edilen araç kiralama ihalesi hakkındaki soru içeren gündem maddesi isteğini de gündeme almayan CHP’li Seçer’e seslenen MHP’li Tat, “Biz de meclis üyesi olarak bir şey bilmiyorıuz. Bize herkes bu konuyu soruyor. Bilmediğimiz için yanıt veremiyoruz. Bu nedenle konunun gündeme alınmasını önerdik” açıklaması yaptı.

SEÇER AÇIK OLMADI, İKTİDARA SESLENDİ: “SADECE BİZİ DEĞİL HER BELEDİYEYİ İNCELEYİN!”

Yöntem olarak bu dilekçelerin gündeme alınamayacağını savunan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Gizlediğimiz sakladığımız bir konu yok. Yöntem tartışmasıdır bu. Bize bunu sorun ama ben Meclisi kanunlarla yönetiyorum. Bilgi edinme hakkınız tabi ki var ama meclisin bu noktada meşgul olmaması lazım. Bize sorulan soruları her anlama yanıtlıyoruz. Bunları bana dilek ve temenniler bölümünde konuşun, bana sorun. Kamuoyunda öngördüğüm konuları sizinle paylaşırım her konuyu size açıklama zorunda değilim. Gündemde bir şey yok. Gündemde Mersin Büyükşehir Belediyesine yönelik algı yönetimi yapılıyor. 2 müfettiş yetmez, 24 müfettiş göndersinler. Biz her şeyi doğru yapıyoruz” dedi.

CHP’li Seçer, konuların dilek ve temenniler bölümünde konuşulması gerektiğini, gündeme alınacak bir şey olmadığını bir kez daha vurgulayarak Cumhur ittifakının önerisini gündeme almadı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle