Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… HDP’NİN MİTİNGİ TARİHİNİN EN AZ KİŞİSİYLE GERÇEKLEŞTİ… CHP DESTEĞİNE RAĞMEN!

admin | 28 Kasım 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HDP erken seçim startını verdikleri ilk il olan Mersin’de hayal kırıklığı yaşadı. CHP’nin açık desteğine rağmen katılımın bugüne kadar gerçekleştirile en az sayıdaki HDP mitingi olduğu öne sürüldü.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Mersin’de düzenlediği ‘Demokrasiye çağrı’ mitingine katıldı. Eski TSG yanındaki miting alanında gerçekleştirilen mitinge CHP’li bir çok partili de destek verdi.

HDP’nin Mersin’de gerçekleştirdiği mitingler içersisindki en az katılımın bu miting olduğu savunulurken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın “Bizim hedefimiz seçimlerde yüzde 15’tir. Bu oranın altını başarısız sayarız” söylemi de son seçimlerde 2 milletvekili çıkardığı Mersin’de az katılımın gözlemlenmesinin ardından gerçekleşmeyeceği yorumlarına neden oldu. HDP kameraları da bu nedenle alanı tam gösteren tepe kamerasını kullanmadı.

Konuşmasının bir kısmını Kürtçe yapan HDP’li Sancar’ın konuşması sık sık bölücü başı Apo’yu destekleyen sloganlarla kesilirken, Sancar seçim ittifakları için de çağrısını yineledi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle