Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… CUMHUR TÜM KARARLARDA ISRARCI OLDU, SEÇER YİNE BORÇLANMA YETKİSİ ALAMADI

admin | 15 Aralık 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in salt çoğunluğu aradığı ve ana gündem maddesi 250 Milyon TL’lik borçlanma yetkisini Meclis olağanüstü toplantıda yine vermedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılının 2. Olağanüstü oturumu Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

Son oturumda Meclis çoğunluğuyla reddedilen Baro ile yapılmak istenen protokol, Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası’ndan ayrılma isteği ve 250 Milyon TL’lik borçlanma yetkisi yeniden görüşüldü.

TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ: “BARO BAŞKANININ MARJİNAL TUTUMU…”

Gündemin ilk maddesi olan Baro ile yapılmak istenen protokol Cumhur ittifakının 43 oyda ret kararında ısrarcı olmasıyla kesin olarak reddedildi. Salt çoğunluğun arandığı kesin kararda 40’ı aşan ret kararının yakalanmasıyla 1. Madde kesin olarak reddedildi.

MAHALLİ İDARELER SENİKASI ÜYELİĞİNİ SEÇER İSTEMEDİ, MECLİS ÜYELERİ “KALALIM” DEDİ

Gündemin 2. Maddesinde ise Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası’ndan CHP’li Vahap Seçer’in ayrılma talebi görüşüldü. Cumhur ittifakı Meclis üyeleri kararlarında ısrarcı olarak Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası’nda kalınması gerektiğini savundu. Yapılan oylama ile ret kararında ısrarcı olan meclis üyeleri yine 43 oldu ve karar ret olarak kesinleştirildi.

BORÇLANMA TALEBİ 3. KEZ RET!

Gündemde son olarak CHP2li Vahap Seçer’in istediği 250 Milyon TL’lik borçlanma yetkisi görüşüldü. Mayıs ayındaki oturumda ilk olarak getirilen yetki talebi oy çokluğuyla reddedilmişti. Yine Temmuz ayında bir kez daha Meclis gündemine getirilmiş ve yine oy çokluğuyla reddedilmişti. Son olarak Aralık ayıda da reddedilen borçlanma talebinin karar kesinleşme görüşmeleri yapıldı. Yapılan oylamanın ardından kararlarında ısrar edenlerin sayısı 43 olunca reddedildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle