Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA: 227 HAKİM VE SAVCI MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

admin | 20 Şubat 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler A- A+

Yargıda FETÖ soruşturması kapsamında 227 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3886 oldu. Öte yandan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı Halil Koç yaklaşık 4 bin 100 civarında hakim savcı hakkında işlem yapıldığını, 3 bin 800 kişinin görevden ihraç kararının kesinleştiğini söyledi.

227savcıihraçmersin

HSYK 2.Dairesi FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen 227 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı toplam 3 bin 886 oldu.

 

Meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3886 oldu.

 

KOÇ: BYLOKÇU KALMADI

 

Öte yandan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gizli haberleşme ağı “ByLock”u kullanan yaklaşık bin 770 hakim ve savcı tespit edildiğini belirterek, “Teşkilatımızda ‘Bylock’ kullanıcısı olup da işlem yapılmayan hiçbir hakim, savcı bulunmamaktadır. HSYK, bu konudaki farkındalığı yüksek bir kurum olarak görevini sürdürmektedir” dedi.

 

4 BİN 100 HAKİM VE SAVCIYA İŞLEM

 

Daha sonra yapılan çalışmalarla yine FETÖ’ye mensup kişilerle ilgili işlemlere devam edildiğini anlatan Koç, şunları kaydetti:

 

“Yaklaşık 4 bin 100 civarında hakim savcı hakkında işlem yapılmış 3 bin 800 kişinin görevden ihraç kararı kesinleşmiş bulunmaktadır. Bütün teşkilatımızda bu örgütün haberleşme aracı olarak belirlenmiş olan Bylock kullandığı tespit edilen kişilerle ilgili işlem yapılmıştır. Bin 770 civarında yargı camiamızda Bylock kullanıcısı tespit edilmiştir. Şu ana kadar HSYK olarak hepsi hakkında işlem yapılmıştır. Maalesef basında bazen yanlış haberler çıkıyor. Teşkilatımızda Bylock kullanıcısı olup da işlem yapılmayan hiçbir hakim savcı bulunmamaktadır. HSYK bu konuda farkındalığı yüksek bir kurum olarak görevini sürdürmektedir.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle