Hoşgeldiniz  

SOLCULAR ÇEKİLDİ, SEÇER KÜRT MİLLİYETÇİLERİNİN İNSAFINA KALDI!

admin | 04 Mart 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de CHP-HDP ittifakına tepki Türkiye Komünist Partisi’nden geldi. CHP’ye örtülü destek vererek Akdeniz Belediyesi dışında aday çıkartmayan HDP’nin oyununa TKP gelmedi. TKP Büyükşehir dahil toplam 6 seçim bölgesinde adaylarını açıkladı.

Mersin’de HDP ile “örtülü ittifak” yapan CHP’ye büyük darbe Türkiye Komünist Partisi’nden geldi. TKP, Büyükşehir dahil 6 seçim bölgesinde seçime girme onayını YSK’dan aldı. YSK’nın açıkladığı kesin aday listesinde TKP’nin 6 adayı Mersin Büyükşehir Belediyesi Nişan Mesut Oyardı, Mezitli Hanife Tunç, Toroslar Hamza Köse, Yenişehir Ömer Yıldız, Akdeniz Leyla Kalkanlı, Mut Devrim Şimşek olarak kesinleşti.

TKP, CHP’NİN GÜÇLÜ OLDUĞU YERLERDE ADAY ÇIKARTTI

HDP, EMEP, Halkevi gibi sol tandanslı parti ve örgütlerle anlaşma imzalayarak solu birleştirdiğini öne süren CHP’ye TKP’den aday çıkartarak cevap geldi. TKP’nin aday çıkarttığı yerlere bakıldığında CHP’nin güçlü olduğu seçim bölgeleri olarak dikkat çekiyor. HDP’nin CHP ile örtülü ittifakına tepki veren “sol”un TKP ile birlikte hareket edeceği öne sürülüyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle