Hoşgeldiniz  

ŞOK İDDİA… MERSİN ESKİ BAŞSAVCISI TURHAN FİRAR MI ETTİ?

admin | 22 Şubat 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

FETÖ operasyonları kapsamında meslekten ihraç edilen Mersin eski Başsavcılarından Ayhan Turhan’ın yurt dışına kaçtığı öne sürüldü.

ayhanturanmersinsavcıfetöfirar

2011 yılında Mersin’e Başsavcı olarak atanan Ayhan Turhan, Ağustos ayında yayınlanan KHK ile meslekten ihraç edilmişti. 2011-2014 yılları arasında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Turhan,  2014’te önce İstanbul’a 2015’te de Zonguldak’a atanmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturmalarına takılan Ayhan Turhan, Ağustos’ta çıkan KHK ile meslekten ihraç edilmişti.

 

Meslekten ihraç edilmesinin ardından ortaya atılan şok bir iddia Mersin’i salladı. İddiaya göre meslekten men kararının ardından FETÖ zanlısı eski Başsavcı Ayhan Turhan’ın Edirne sınır kapısından sahte belgelerle yurtdışına kaçtığı öne sürüldü.

 

17-25 Aralık 2013 FETÖ’nün ilk darbe girişiminde Mersin en çok etkilenen bölgeler arasındaydı. 17-25 Aralık mağdurlarından eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Mersin Milletvekili olduğu dönemde FETÖ zanlısı Ayhan Turhan’ın Mersin Cumhuriyet Başsavcısı olması dikkat çekiyor.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle