Hoşgeldiniz  

ŞOK İDDİA… BÜYÜK KAOS PLANINDA MERSİN DE Mİ VAR?

admin | 05 Şubat 2017 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

“Sokakta yatan asker” planı Mersin’de tutmadı. Başta Vali Özdemir Çakacak ve Genelkurmay oyunun ilk halkasını bozdu. İşte istihbaratın elindeki şok rapor…

mersinvalisiprovokasyonuengelledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “14 yıllık hayalim gerçek oldu” dediği projelerin ilki Mersin’de geçtiğimiz gün hayat buldu. Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesi hizmete açıldı.

 

Türkiye ve Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışına kilitlenmişken, açılışa 1 gün kala Mersin’den Türkliye’ye yayılan şok bir haber gündemi salladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda Bakan açılış için Mersin’e gelme hazırlığı yaparken, ülke, Mersin’de sokakta yatan sahipsiz Türk askeri haberiyle sarsıldı.

 

Doğu’da terörle mücadele eden, El Bab’ta ülkesi için canını veren Türk askerine Mersin sahip çıkmamış üstüne üstlük sokağa atmıştı. Mersin’de kimsesi ve kalacak yeri olmayan 23 yaşındaki er İsmail Tutkun’un, askerlik görevini yaparken sol el parmağındaki rahatsızlık nedeniyle hava değişimine gönderilince sokakta kaldığı iddia edilmişti. Geceleri parklar, ATM’ler ve tren garında kaldığını belirten İsmail Tutkun sözde çektiği sıkıntıları gazetecilere anlatmıştı. Devletin kendisine daha da önemlisi Türk askerine sahip çıkmadığını ağlayarak anlatmıştı.

 

Tutkun’un iddiasına göre Mersin’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurdu ve buradan Tutkun’a Bin TL yardım yapıldı. Parası biten Tutkun, tekrar SYDV’ye başvurdu bu sefer ret cevabı alır. Bunun üzerine Tutkun sokaklarda yaşamaya başladı. Tutkun gazetecilere yaptığı açıklamada “Rezil durumdayım, kimse sahip çıkmıyor. Ben bir Türk askeriyim, bana sahip çıkılmasını istiyorum. Suriyelilere sahip çıkıyorlar, yardım edip kalacak yer temin ediyorlar. Ben Türk askeri olduğum halde bana sahip çıkmıyorlar. Mersin Orduevi de beni almadı mevzuat uygun değil dedi. Bir Türk askeri olarak bana yapılan bu muamele ağrıma gidiyor” demişti.

 

Bu haber Türkiye gündemine bomba gibi düşünce Valilik’ten jet açıklama geldi. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yaptığı açıklamada, Er İsmail Tutkun’a belli aralıklarla nakdi yardım yapıldığını kaydetti. Tutkun’un son başvurusunda kalacak yer istediği belirtilen açıklamada Tutkun’a Merkez Öğretmenevi’nde 10 Ocak’tan itibaren yer ayarlandığı ve orada misafir edildiği belirtildi.

 

Yine bu haber üzerine Genelkurmay da harekete geçti. Er Tutkun, birliğine geri çağrıldı ve orada iznini kullanabileceği bildirildi. Askeri yetkililer yaptığı açıklamada, “Askerimizin yuvası, asker ocağıdır. Türk askeri sokakta yatmamıştır, yatırılmamıştır” ifadelerini kullandı. İsmail Tutkun da askeriyeden gelen bu teklifi reddetmesi kafalardaki soru işaretlerini daha da arttırdı. Kimsesiz, Çocuk Esirgeme’de büyümüş, ardından sokaklarda yaşamını sürdürmüş, hapis yatmış, hapisten çıktıktan sonra askere gitmiş İsmail Tutkun’un bu tavrı kamuoyunda yeni bir şok daha yarattı.

 

TÜRKİYE “EYLEMSİZLİK DÖNEMİ”NE GİRDİ

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından amacına ulaşamayan terör örgütleri ve uzantıları, kalkışmanın ardından oluşan birlik ve beraberliği bozmak için her gün yeni bir plan yarattığı biliniyor. Referandum sürecine giren ülkede her anlamda ayrışma yaratmak için fırsat kollayan terör örgütlerinin bomba, suikast gibi eylemleri bu dönemde durdurması dikkat çekiyor.

 

ŞOK İDDİA: SURİYELİLERE NEFRET POMPALANACAK, KÜRT AİLELER SURİYELİLERE SALDIRTILACAK!

 

İstihbarat birimlerinin elindeki şok rapor ise örgütlerin daha büyük ve kitlesel bir oyunun hazırlığı içinde olduğunu ortaya koyuyor. Bu rapora göre uzun zamandır denedikleri ama bir türlü tutmayan bir planı yine hayata geçirme derdine düştükleri gözler önüne seriliyor. Yeni planın Suriyeli mültecilerle-Kürtleri çatıştırmak olduğu iddia ediliyor. Kürt ve Suriyeli mültecilerin yoğunlukla yaşadığı iller başta olmak üzere Suriyeliler arasındaki büyük ve etkili aileler ile Kürt aileler arasında kavga çıkarmak istedikleri öne sürülüyor. Çıkarılacak bu kavganın referanduma 1-2 gün kala Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin gibi illerde şehir içi silahlı çatışmaya dönüştürmek niyetinde oldukları ifadesinin de bu raporda yer aldığı iddia edildi. Böylelikle oluşacak anarşi ortamı bahane edilecek ve referandum yapılamayacak. Yeni hedefin bu olduğu ve raporda detaylı bir şekilde anlatıldığı ileri sürüldü.

 

VALİ’NİN HAMLESİ MERSİN’DE PROVOKASYONU ÖNLEDİ

 

Suriyeli mültecilerin yoğunluklu yaşadığı yerlerden olan Mersin’de, Suriyelilere kucak açan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişinden 1 gün önce patlayan “sokakta yatan askere devlet sahip çıkmıyor” oyunuyla bu hedeflerinin ilk halkası olduğu öne sürüldü. Mersin’de “askere sahip çıkmayan Erdoğan” algısı yaratılarak olayların başlatılmasının amaçlandığı iddia edilirken, başta Vali Çakacak ve askeri yetkililerin kontrolü çabuk eline almasıyla büyük provokasyonun önüne geçildiği ileri sürüldü.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle