Hoşgeldiniz  

SERVET KOCA: “SUÇLU ÜZEYİR GÜLEÇ’TİR!”

admin | 27 Temmuz 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akla hayale gelmeyecek kumpas organizasyonunun baş aktörü İYİ Parti eski Mersin İl Başkanı Servet Koca basın toplantısı düzenledi: “Suçlu İl Sekreteri Üzeyir Güleç’tir!”

Mart yerel seçimlerinde kurulan kumpas organizasyonuyla önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın aday olmasının önü kesilmişti.

Kumpasın baş aktörlerinden olan İYİ Parti eski Mersin İl Başkanı Servet Koca gerçekleştirdiği basın toplantısında suçlunun kendisinin değil, dönemin il sekreteri Üzeyir Güleç olduğunu açıklamasıyla gözler Güleç’e çevrildi.

Koca, “Biz adaylık başvurusunun Genel Merkez’e yapılacağınız zannediyorduk. Çünkü il sekreterimiz Üzeyir Güleç gelen evrakı böyle yorumlamış. Bu yüzden biz evrakı vermedik” dedi.

Üzeyir Güleç’in genel merkezin gönderdiği yetki belgelerini de sakladığını öne süren Koca, “Ayın 16’sında (Şubat) Genel Merkezin gönderdiği yetki belgelerinin aslı ve adayların evrakları il başkanlığımıza ulaşmış. Ancak bu evraklar bana teslim edilmedi, geldiğinden haberim bile olmadı. Evrakları Üzeyir Güleç teslim almış” açıklaması yaptı.

Koca, skandalın patlamasının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen başkanlığındaki komisyonun araştırmaya başladığını kaydetti. Koca’nın, “Sayın Seymen Mersin’e geldi. Burada Milletvekilimiz Zeki Hakan Sıdalı ve Burhanettin Bey’in de olduğu kişilerin ifadesini aldı. Burada Hasan Seymen il sekreterimiz Üzeyir Güleç’e soruyor ‘Ben size aday evraklarını ayın 15’inde gönderdim. Siz 16’sında teslim almışsınız. Evraklar nerede’ diyor. Üzeyir Bey de elinde sadece yetki belgesinin aslını yani Orhan Galip’in yetkilendirildiği belgenin aslını gösteriyor. Hasan Seymen soruyor, ‘Bu evrak aslının siz de ne işi var ve dikkat ettiniz mi köşesinde zımba izi var. Bu zımbanın altında adaylarımızın evrakları var, onlar nerede?’ diyor. O da ‘Bilmiyorum, unuttum, şekerim yükseldi, hatırlamıyorum’ diyor” açıklaması şok yarattı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle