Hoşgeldiniz  

ŞEHİTOĞLU’NA SAVCILIK’TAN YANIT: “GERÇEKLİK VAR, İFTİRA YOK!”

admin | 09 Mart 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanlığı ile övünen Vahap Şehitoğlu’nun sansasyonelhaber.net’in haberine karşı iftira iddiası Savcılık’tan döndü. Hem de ders niteliğinde bir açıklamayla…

Mersin’in en güvenilir ve en cesur internet haber portalı sansasyonelhaber.net, yaptığı haberlerle Mersin kamuoyunun takdirini toplarken, bazılarını da “rahatsız” etmeyi sürdürüyor. Son olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Onursal Başkanı unvanıyla övünüp, duran Vahap Şehitoğlu’nun sansasyonelhaber.net hakkında iftira attığı gerekçesiyle Mersin Cumhuriyet Bşsavcılığı’na yaptığı şikayeti kovuşturmaya yer olmadığı kararıyla reddedildi.

 

23 Mayıs tarihinde sansasyonelhaber.net’te Büyükşehir FETÖ davasında tanık olarak dinlenen Aydınlı Gazeteci Haldun Haşmet Aysan ve yine Mersin 7. Ağır Ceza’daki davada tanık olarak dinlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ifadelerini içeren haberle ilgili Şehitoğlu’nun “iftira” atıldığı gerekçesiyle bulunduğu şikayet, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Habercinin haber verme hakkı, gerçeklik, güncellik, kamu yararı, toplumsal ilgi, konu ile ifade arasında düşünsel bağlılık unsurlarını içermesi nedeniyle şüphelinin üzerine atılı bulunan suçun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşılmakta olduğundan kovuşturmaya gerek yoktur kararı verildiği gerekçesiyle reddedildi.

 

SAVCILIK’TAN İFADE VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DERSİ

 

Tam 6 sayfa takipsizlik kararı açıklayan Mersin Cumhuriyet Savcılığı, basın ve ifade özgürlüğünden uluslar arası örneklerle sansasyonelhaber.net’in yaptığı şikayete konu olan haberin iftira içermediğine hükmetti.

 

Takipsizlik kararını Avrupa ülkelerinde görülen mahkeme kararlarıyla destekleyen Savcılığın ders kitaplarına geçecek kararı, kendisini MGC Onursal Başkanı olarak addeden Şehitoğlu için de taşıdığı sıfat gereği “kaynak” oluşturabilecek unsurlar içermesiyle dikkat çekiyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle