Hoşgeldiniz  

ŞEHİR HASTANESİ’NİN AÇILIŞI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

admin | 02 Şubat 2017 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla yarın açılışı yapılacak olan Mersin Şehir Hastanesi’ndeki son durumu yerinde görmek için kente geldi.

bakanlaraçılışiçinhazırmersin

Bakan Akdağ’ın Eşi Şeyma Akdağ ile Bakan Elvan’ın Eşi Zeliha Elvan’ın da katıldığı programda ilk olarak Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret eden Bakan Akdağ ve Bakan Elvan; Sahil Valilik önünde Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne tarafından karşılandı.

 

Karşılama sonrasında makama geçen Bakan Akdağ ve Bakan Elvan’a Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Ali Cumhur Taşkın da eşlik etti.

 

BAKAN AKDAĞ: “SAĞLIK ALANINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

 

Ziyarette yaptığı konuşmasının başında bu açılışa büyük bir önem addettiğini ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye’nin ilk Şehir Hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesi ile Mersin ve çevre illerdeki vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesinin yanında, Mersin’e yönelik sağlık turizmiyle de ekonomik açıdan yeni bir dönemin başladığını kaydetti.

 

Konuşmasının devamında, hastanenin açılış tarihinin çok kısa bir süre önce belirlenmesine rağmen Pakistan’ın 90 milyon nüfusa sahip Punjap Bölgesi Başbakanı ile Kırgızistan ve Somali Sağlık Bakanlarının da açılışa katılacaklarını belirten Bakan Akdağ, en modern cihazlarla donatılmış olan Mersin Şehir Hastanesi’nde bugün itibariyle ameliyatlara başlanıldığını da sözlerine ekledi.

 

Açılışta yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle ayaktan hasta kabulüne pazartesi gününden itibaren başlanacağını ifade ederek konuşmasını sürdüren Bakan Akdağ, hastanenin yürüme robotlarından kanser tedavisinde kullanılan birçok yeni yönteme kadar, Mersin Tıp Fakültesinde çalışan birçok hocanın da hizmet verebileceği teknik imkanlara sahip olduğunun da altını çizdi.

 

“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN İKİNCİ DÖNEMİNİ ŞEHİR HASTANELERİYLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

 

Bakan Akdağ konuşmasında; “Yeni Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin yeni hastanelerini yapıyoruz. Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemini Şehir Hastaneleriyle taçlandıracağız. 41 bin yatak yapacağız. Yani Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’na ait yatakların üçte biri bu Şehir Hastanelerinde olacak” ifadelerini kullanarak, 2020 yılına kadar Türkiye’de her yatağı bir kişiye mahsus hastaneler dışında hastanenin kalmayacağını, bununla birlikte ülkemizdeki bütün hastanelerin de modern bir yapıya kavuşturulacağını belirtti.

 

Bakan Akdağ konuşmasını Avrupa’nın en mükemmel hastanesi olarak nitelendirdiği Mersin Şehir Hastanesinin Mersin’e ve ülkeye hayırlı olması temennileriyle noktaladı.

 

Bakan Elvan ise, Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın teşrifleriyle Mersin’de açılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, söz konusu yatırımın hayata geçmesinde Sağlık Bakanı Akdağ ve ekibinin çok önemli bir çaba sarf ettiğinin altını çizerek, sürece olan katkısından dolayı Bakan Akdağ’a teşekkürlerini sundu.

 

“MERSİN, İLKLERİ BARINDIRACAK DAHA NİCE ÖNEMLİ YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRECEKTİR”

 

Sözlerinin devamında Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da sürece önemli ölçüde katkı sunduğuna dikkat çeken Bakan Elvan, söz konusu dev yatırımın Akdeniz’in incisi olan Mersin’e kazandırılmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, Mersin’in ilkleri barındıracak daha nice önemli yatırımları bir bir hayata geçireceğine olan inancını da dile getirdi.

 

Konuşmasının sonunda, Türkiye’nin büyük ölçekli yatırımlarını yapmaya devam ettiğini anımsatan Bakan Elvan, tüm dünyada ses getirecek devasa projelerin elbirliğiyle ülkemize kazandırılacağını kaydederek, Şehir Hastanesi’nin Mersinlilere ve tüm Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

 

Karşılıklı görüşmelerle bir süre daha devam eden ziyaret, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Mersin Şehir Hastanesi’nde inceleme yapmak üzere Valilik Makamından ayrılmaları ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle