Hoşgeldiniz  

SEÇİM YASAKLARI BAŞLADI

admin | 09 Nisan 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Referanduma yedi gün kala başlayacak Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ilan ettiği seçim yasağı kapsamında başbakan, bakanlar ve milletvekilleri makam araçlarını ve devlet uçaklarını kullanamayacak.

Bu süre içinde resmi karşılama ve uğurlama törenleri de yapılamayacak. Memurlar törenlerde yer alamayacak, mitinglere katılamayacak.

 

YSK’DAN OY TORBALARINA ÖZEL KORUMA

 

YSK seçim torbalarının 4 gün önce değil seçim günü saat 05.00’te sandık

kurulu başkanlarına teslimine karar verdi. Torbalar güvenlik önlemi alınarak dağıtılacak.

 

Yüksek Seçim Kurulu, 16 Nisan referandum sandıkları ile ilgili spekülasyon ya da tartışmalara son verecek karar aldı. Karara göre oy pusulaları ve diğer malzemelerin içinde yer aldığı seçim torbaları referandum günü yani 16 Nisan sabah saat 5’te sandık kurulu başkanlarına verilmeye başlanacak 3’ten fazla sandık kurulan yerlerde oy pusulaları ve seçim malzemelerinin bulunduğu seçim torbalarının bina görevlilerince halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan Pazar sabahı alınmasına karar verdi. Yeni uygulamada torbalar spor salonunda ya da buna benzer bir yerde muhafaza edilecek. Sabah saat 5’te oy verilecek binanın sorumlusu buraya gelip torbaları alacak. Torbalar, bina sorumlusu ile birlikte devletin tahsis edeceği bir araçla güvenlik güçlerinin gözetiminde oy verme yerine götürülecek.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle