Hoşgeldiniz  

SEÇER’İN ŞARAP PROMOSYONUNA REKTÖR’DEN SUÇ DUYURUSU!

admin | 13 Ocak 2021 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün, Mersin Büyükşehir Belediyesince kent protokolü, belediye başkanları ve meclis üyelerine gönderilen yılbaşı hediye paketinde alkollü içecek yer almasıyla ilgili belediye başkanlığı çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer vw başkanlık çalışanları hakkında bugün şok suç duyurusu yapıldı.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce kent protokolü, ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerine gönderilen yılbaşı hediye paketinde alkollü içecek yer almasıyla ilgili belediye başkanlığı çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdöl’ün gerekçesinde alkol ürününün eşantiyon ya da promosyon olarak verilmesinin kanunen suç olduğunu kaydettiği ve hapis cezası gerektiren bir hareket olduğunu belirttiği ifade edildi.

Prof. Dr. Erdöl’ün şikayet dilekçesinde Belediyenin alkolü özendirdiğine de vurgu yapması dikkat çekti.

İLGİLİ KANUN NE DİYOR?

“Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”da yer alan 6487 No’lu yasada, “Alkollü içkileri üretenler, ithal edenler ve pazarlayanlar her ne amaçla olursa olsun, teşvik, hediye, eşantiyon, promosyon veya bedelsiz olarak alkollü içki dağıtamazlar” ifadesi yer alıyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle