Hoşgeldiniz  

SEÇER, 2022 BÜTÇESİNE 400 MİLYON TL BORÇLANMA YAZACAK: CANLI YAYINDA AÇIKLADI

admin | 26 Eylül 2021 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

TV100 canlı yayınına katılan CHP’li Vahap Seçer, önümüzdeki mecliste bütçenin görüşüleceğini söyleyerek, bütçe denkliğini sağlamak için 400 Milyon TL borçlanma kalemine yazılacağını söyledi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TV100 ekranlarında yayınlanan Mine Uzun ile ‘Siyaset Alanı’ programına katıldı.

Önümüzdeki mecliste borçlanmanın görüşüleceğini söyleyen CHP’li Seçer, bütçeye 400 Milyon TL borçlanma kaleminin eklendiğini kaydetti.

Seçer, “Şimdi önümüzdeki Meclis’te biz 2022 yılının bütçesini getireceğiz, tartışacağız, konuşacağız. Diyeceğiz ki ‘3 milyar 650 milyon lira 2022 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi. Gider kalemimiz bunlar, gelir kalemimiz bunlar’. Hepsini yazacağız. Şuraya bunu harcayacağız, personel giderimiz bu, yatırımlarımız bunlar. Bunlar da gelir kalemlerimiz. Maliye’den, İller Bankası’ndan, öz gelirlerimiz. Diyeceğiz ki ‘3 milyar 250 milyon lira gelir var, 3 milyar 650 milyon lira da gider var. Arada bütçe denkliği için 400 milyon var. Onu da borçlanma kalemine alacağız. Bu bütçeyi kabul ediyor musun Meclis? Kabul edenler, etmeyenler’. ‘Ediyoruz’. Sonra 1 yıl geçiyor. 2022’ye geliyoruz. Diyoruz ki, ‘Biz bu borcu kullanmak istiyoruz’. ‘Hayır, kullanamazsın’ diyor. Şimdi sıkıntı burada. Bunlar hukuki değil. Bunlar tamamen siyasi tavırlar” dedi.

BORÇLANMA VERMEDİLER, YARGIYA GÖTÜRDÜK!”

Mine Uzun’un “Borçlanma yetkisini Belediye Başkanına vermiyorlar mı?” sorusunu yanıtlayan Başkan Seçer, “Vermiyorlar, alamıyoruz ya da Meclis’ten böyle bir karar çıkartamıyorum. Ben tamamen politik olduğunu düşünüyorum. Hukuki olarak biz yargıya da götürdük. Geçtiğimiz yıl da alamamıştık” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle