Hoşgeldiniz  

SAYAÇ ÇALIŞIYOR, TOPLAM 300 KİŞİYİ İŞTEN ATTI! AYNI GÜN 50 KİŞİYİ ATTI, 50 İŞÇİ DAHA ALDI

admin | 30 Kasım 2019 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi bünyesinde çalışacak 50 personel alıyor. Asfalt, yama ve bordür çalışmalarını yerinde uygulayan adaylar arasından yapılan değerlendirmeler sonucu alımı yapılan 50 kişinin, bir hafta içerisinde iş başı yapması planlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesine işinin uzmanı 50 personel alıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, personel alımı için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden işçi alımına çıktığı bildirildi.

784 adayın başvurusunun ardından Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan mülakatlar sonucu 164 aday eğitim çalışmalarına katılmaya hak kazandı. 4 noktada asfalt, yama ve bordür çalışmalarını yerinde uygulayan adaylar arasından alımı yapılan 50 kişinin, bir hafta içerisinde iş başı yapması planlanıyor.

Mülakatın ardından 4 noktada yapılan uygulamalı eğitim çalışmalarına katılmaya hak kazanan 164 kişi asfalt, yama ve bordür uygulama çalışmalarına alındı. Büyükşehir Belediyesi Gökçebelen Şantiyesi, Akdeniz İlçesi Fabrikalar Caddesi ile Kürkçü ve Yakaköy Mahalleleri arasında asfalt ve yama, Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesi’nde ise bordür çalışmaları adaylar tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

TOPLAM 300 KİŞİYİ İŞİNDEN ETTİ

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mevcut işçileri de işten çıkarmayı sürdürüyor. Meclis toplantısının yapıldığı gün 50 işçinin daha iş akdinin feshedildiği bildirildi.

Bugüne kadar 300 personeli işten çıkardıkları kaydeden CHP’li Seçer, “300 kişinin işine son verilmiş. Çalışan 9 bin 700 kişi ne? Herkesin mi işine son veriyoruz? Sizin partinizin üyesi olup da işine devam eden yok mu, bizim memnun olduğumuz yok mu? Adam işine devam ediyor. Bugün size oy verir, yarın bize oy verir, o benim insanım. Militanca bir tavır, bir kamu kurumu içinde sergilerse siz tutar mısınız? Yapmazsınız, olmaz. Zaten yürütemez, yönetemezsiniz. Ben vicdanen rahatım. Hata olabilir, hepimiz insanız. Denetim esastır. Yöneticilikte güven olmalı, alt birimde çalışana güvenmeliyim ama mutlaka denetlemeliyim. Denetlemede taviz olmaz, denetlemek zorundayız. Statüko devam edemez, elbette ki yenilik getireceğiz. Çalışmadan maaş alanların çocuğu var da çalışacak iş arayanların çocuğu yok mu? Bırakın çalışanı alalım, o da gariban. Konuşalım, önerilerinize, fikirlerinize, değerlendirmelerinize, uyarılarınıza açığım” diyerek işten çıkarılan işçileri suçlamayı sürdürdü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SAYAÇ ÇALIŞIYOR, TOPLAM 300 KİŞİYİ İŞTEN ATTI! AYNI GÜN 50 KİŞİYİ ATTI, 50 İŞÇİ DAHA ALDI için 1 yorum

  1. İsim * dedi ki:

    Derviş bey sayın kocamaz 1700 kişiyi işten atarken nerdeydiniz acaba ?????

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle