Hoşgeldiniz  

SANSASYONEL’İ ÇARPITMAKLA SUÇLAYACAĞINA, MECLİS KAYITLARINI VE GÖNDERDİĞİN BASIN BÜLTENLERİNDEKİ İFADELERİNİ SİLEYDİN ÖNCE….

admin | 28 Nisan 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dün olağanüstü toplanan Yenişehir Belediyesi Meclisi’nde sokağa çıkma yasağında belediye araçlarının tahsis edildiği fırıncılara verip, veriştiren CHP’li Abdullah Özyiğit, 180 derece döndü. Dönerken de haberi gündeme taşıyan Sansasyonel Haber’i çarpıtmakla suçlaması şok yarattı.

CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, dün gerçekleştirilen Yenişehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Oturumunda, Vefa Destek Grubu bünyesinde dağıtılan ekmeklere dikkat çekmiş, Belediye’nin fırıncılara tahsis ettiği araçlardan ekmeğin 1,5 TL-2 TL arası satıldığının tespit edildiğini söyleyerek, bir daha araçlarını fırıncılara tahsis etmeyeceğini dile getirmişti.

FIRINCILARA “VURGUNCU” DEDİĞİ BELEDİYE KAYITLARINDA VAR!

CHP’li Özyiğit, bununla da yetinmemiş, fahiş fiyat uygulaması yapan fırıncıları “Vurgunculukla” suçlamıştı. Özyiğit, bundan sonra fırıncılara araç tahsisi yapmayacağını, bu konuyu da Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç’la görüşeceğini Meclis üyelerine açıklamıştı.

KOMEDİ DİZİSİ REPLİĞİ GİBİ YALANLAMA: BİZİ ÇARPITMAKLA SUÇLAYACAĞINA ÖNCE WEB SAYFANDAKİ FIRINCILARA VURGUNCU DEDİĞİN AÇIKLAMAYI KALDIR!

Sansasyonel Haber’de Özyiğit’in bu açıklamasının yayınlanmasından 12 saat sonra Yenişehir Belediyesi’nden “komedi” dizisi repliği gibi tekzip geldi.

Sansasyonel Haber’in açıklamayı çarpıttığını öne süren Özyiğit, “Bir haber sitesinde; sokağa çıkma yasağında fırıncılara tahsis ettiğimiz araçları artık vermeyeceğimiz şeklinde yapılan haber amacını aşan şekilde çarptırılmıştır. Öncelikle belirtmek isterim ki; Yenişehir Belediyesi olarak, Yenişehir Kaymakamlığı başkanlığında oluşturulan ve yönetilen ekmek dağıtımına devam edeceğiz” ifadeleriyle kendi kendini tekzip etmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Meclis oturumunda fırıncılara tahsis edilen araç hizmetinin sonlandırılacağını bunu da Yenişehir Kaymakamına ileteceğini beyan eden Abdullah Özyiğit, son gönderdiği komedi repliğinde, “Hal böyleyken çok sayıda vatandaşımız “Belediye ekmek satıyor, bir de fırından pahalıya satıyor” şeklinde çağrı merkezimize şikâyetlerde bulunmuştur. Yenişehir Belediye Başkanı olarak, vatandaşlarımızdan gelen hiçbir şikâyete kayıtsız kalmayacağım gibi, derhal zabıta ekiplerimize konuyu yakından takip etmeleri ve tespit edilenlere de cezai işlem uygulamaları talimatı verdim. Bu bağlamda; Fahiş fiyat uygulamasına müsamaha göstermeyeceğimiz, hele ki böyle bir süreçte ve şoförünü, yakıtını da yüklendiğimiz, halkın belediyesinin araçlarıyla halkımıza ekmek ulaştırılmasını sağladığımız halde, bir fırın bunu suiistimal edecek olursa, bırakın o fırına araç vermeyi en ağır şekilde ceza uygulaması yapacağımızın bilinmesini isterim” diyerek çark etmesi kafaları iyice karıştırdı.

MECLİS’TE “BİTİRDİK BU HİZMETİ” DEDİ, SONRA ÇARK ETTİ “DEVAM” DEDİ

Çünkü Özyiğit Meclis oturumunda aynen şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde biz fırıncılara lojistik destek sağlamaya çalışıyoruz. Ama araçlarda Yenişehir Belediyesi yazıyor. Son aldığımız duyuma göre fırıncılar 1.25 kuruşa ekmek satarken tezgahlarında 2 liraya ekmek satan fırıncılar olmuş. Şimdi Kaymakam Bey ile görüşeceğim ve Yenişehir Belediyesinin araçlarını fırıncılara vermeyeceğiz. Çünkü vatandaş zannediyor ki Yenişehir Belediyesi ekmek satıyor. Yenişehir Belediyesinin satıp para aldığı tek ekmek yok, ekmek dağıttık ama para almadık. Yenişehir Belediyesinin araçlarından da faydalanamayacaklar. Bazı fırıncılar ekmeği bir buçuk veya 2 liraya satmışlar bu da vurgunculuktur. Mazotunu, şoförünü ve aracını veriyoruz. Bazı fırıncıların bunu kötüye kullandıklarını tespit ettik o hizmet geri çekeceğiz!”

Özyiğit’in bu ifadeleri Meclis tutanak ve kayıtlarına girdiği gibi gönderilen basın bültenlerinde belediyenin resmi web sitesinde aynen yer almıştı. Yine Belediye’den gönderilen basın bültenlerini kullanan bir çok gazete ve haber sitesinde açıklamadaki bu bölüm olduğu gibi yayınlanmıştı.

FLAŞ İDDİA: FIRINCILARDAN SERT TEPKİ!

CHP’ye yakın kaynaklar, Özyiğit’in geri adım atmasında ilçedeki fırıncıların büyük tepki göstermesinin etkili olduğunu öne sürdü. Yine kaynaklar, daha önce CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ekmek dağıtımı yüzünden Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil Valilik ve Vefa Destek Gruplarıyla ters düşmesi nedeniyle Abdullah Özyiğit’in de Kaymakamlık üzerinden böyle bir tepki yememek için açıklamasını inkar ettiğini iddia etti.

İŞTE YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SİTESİNDE HALEN YER ALAN VE BASINA GÖNDERİLEN MAİLLERDE YER ALAN “FIRINCI-VURGUNCU” BÖLÜMÜ:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SANSASYONEL’İ ÇARPITMAKLA SUÇLAYACAĞINA, MECLİS KAYITLARINI VE GÖNDERDİĞİN BASIN BÜLTENLERİNDEKİ İFADELERİNİ SİLEYDİN ÖNCE…. için 1 yorum

  1. uğur dedi ki:

    Değerli editör ve site sahibi sanırım sizde de bir chp düşmanlığı var tamam eyvallah oılabilir de hep merak etmişimdir yıllardır izmir’i chp alıyor ki böyle giderse daha yıllar yılı alacaktır chp izmir’i işte mersinde de bir hyenişehir’i,bir mezitli’yi sittin sene akp veya mhp alamayacak iyi öyleyse neden bu kadar yırtınarak yalan yanlış çoğu iftiraya dayalı haber yapıyorsunuz ? Kaldı ki atık bu ülke partili bir cumhurbaşkanı tarafından epey bir kutuplaştırıldı kabul etsende etmesen de bu böyle dolayısı ile kutuplaşan bir ülkede herkesin cephesi bellidir yani akparti’li tutup chp’ye vermez yada mhp’li chp’ye oy vermediği gibi bir chp’li de tutup sittin sene akp’ye hele hele duruşu belli olmayan dün küfrettiği iktidarın bugün tüm benliğinle emrinde ki mhp’ye oy vermez !!

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle