Hoşgeldiniz  

Sansasyonel Haber DEĞERLENDİRDİ: “KOCAMAZ’IN ŞAHSİ OYLARI NEREYE GİDECEK?”

admin | 01 Ekim 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İnternet haberciliğinin öncü ismi sansasyonelhaber.net, günlük gazetesiyle de gündemi belirlemeyi sürdürüyor. Sansasyonel Haber Editörleri, herkesin merakla beklediği “malum soruya” yanıt aradı.

KOCAMAZ’IN ŞAHSİ OYLARI NEREYE GİDECEK?

 

Son yılların en hareketli, en heyecanlı ve en bilinmez seçimini geçireceğimizi söylemek için çok büyük bir siyaset bilimi uzmanı, yılların duayen politikacısı veyahut gazetecisi olmaya gerek yok sanırım. Her şey ayan beyan ortada.

Ortada olansa birçok bilinmezin hangi kombinasyonlarla, hangi sonuçlara ulaşacağının muğlâklığı…

Bu kadar net yani; Mart seçimlerinin bilinmezliği.

Bu seçim öncesinde tartışılan konulara şöyle bir hızla göz gezdirelim. 6 ay kala mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın aday gösterilmemesi. Hayallerini 2024’e sarkıtmışken hatta Toroslar seçimleri için şarkı bile besteleten Hamit Tuna’nın bir anda Büyükşehir adayı gösterilmesi. AK Parti ve MHP ittifak yapacak mı? Yaparsa ne şekilde yapacak? Mersin’de 24 Haziran’da 1. Parti olan AK Parti, 5. Olan MHP’yi destekleme kararı alır mı? Alırsa Mersin’deki tabanını ilelebet kaydırır mı? HDP seçmeni CHP’ye yatar mı? İYİ Parti CHP’ye mi yamanır yoksa aday mı çıkarır? En sonunda herkesin merakla beklediği, cevabını beklerken kurdeşen döktüğü o malum soru: Kocamaz, İYİ Parti’ye geçer mi, köşesine mi çekilir?

Bu kadar yoğun gündemde emin olun şu an bu maddelerin arkasından ama açık ara gerisinden gelen durum ise aday isimleri… Merak var evet ama o kadar. Büyük önem arz etmiyor. En azından “Şimdilik!”

“Şimdilik” aday olmasa da yine Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Burhanettin Kocamaz belirleyecek desek, sanırım mübalağa etmiş olmayız.

Size 2 çarpıcı örnek…

24 Haziran seçimleri öncesindeki her gece haber kanallarında mesai yapan anket firmalarının temsilcileri vardı hatırlarsınız… CNN Türk’te CHP’ye yakınlığıyla bilinen, ki sonunda kendisi de bunu bağır çağır ağlaya zırlaya itiraf etti, SONAR Şirketi’nin Başkanı Hakan Bayrakçı laf arasında, genel seçimler konuşulurken, keskel alaka bir zamanda Mersin yerel seçimleri için anket yaptığını dile getirmiş, hatta bu anketi CHP’li bir aday adayı için yaptığını söylemiş, Mersin’de Burhanettin Kocamaz’ın açık ara önde gittiğini itiraf etmişti. Aylar aylar önce…

Bu çok ama çok önemli anekdotu bir tarafa koyalım…

Son günlerde yaptığım bir görüşmede CHP’li aday adaylarından birinin ekibinden bazı sosyal demokrat arkadaşlar, şu yorumda bulundu: “Kocamaz’ın en az 110 bin hükmettiği oy var!”

Bir CHP’li bile böyle rakam veriyorsa bunun en az 2 ile çarpılması gerektiğine inananlardanım. Biraz kafayı kaldırsanız, biraz kendi cenahınızdan çıkıp karşı mahallenin çocukları ne yer, ne içer diye gezinirseniz rahat tespit yaparsınız: Diyeceğim şudur; 2. Bölgedeki ve tabi ki Tarsus’taki ciddi tepkiden haberiniz vardır sanırım… Tepkiyi gören bir kısmın iştahı kabardı, bir kısım ise topal ördek formuna büründü zaten…

Şimdi böylesi bir isim aday gösterilmedi…

Bütün partilerin, ki buna MHP’de dahildir, hepsinin dengesi şaştı!

E Hadi diyelim, CHP’li arkadaşlar tam isabet tutturdu, üstü başımın gözümün sadakası olsun, 110 bin hükmedilen bir oy var!

Ve hepimizin merak ettiği can alıcı soru: Bu oylar nereye gidecek?

Hiç bana bakmayın…

Ben bilmem…

Ortalık siyasi analist dolu…

“Duayen gasteci” dolu…

Toplum mühendisi dolu…

Ben bilmem…

24 Haziran öncesinde dediğim gibi, “Mersin seçimlerini analiz etmek bu seçim zor, İYİ Parti gibi ne yapacağı belli olmayan bir kapalı kutu var” yorumunu yapmıştım. Sık Sık…

Mart 2019’dan önce de diyeceğim şudur ki…

“Mersin seçimlerini analiz etmek bu seçim zor. En az 110 bin gibi ne yapacağı belli olmayan bir oy yığını var. Kimi indirip, kimi kaldıracağı belli olmaz!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle